Буркина Фасо спира разпространението на заглавието „Jeune Afrique“

...
Военните ръководители на Буркина Фасо в понеделник наредиха разпространението на
Коментари Харесай

Военните ръководители на Буркина Фасо в понеделник наредиха разпространението на заглавието Jeune Afrique, което се публикува онлайн и в печатни издания, да бъде спряно, обвинявайки го, че се стреми да „дискредитира“ армията.

„Преходното правителство“ „отговорно реши да спре всички медии за разпространение на Jeune Afrique в Буркина Фасо до второ нареждане, считано от понеделник, 25 септември“, според изявление.

Правителството обвини „нов и подвеждащ статия... озаглавена „Напрежението продължава в армията на Буркина Фасо“ и публикувана в понеделник“.

„Тази публикация следва по-ранна статия от същия вестник на същия уебсайт“, публикувана в четвъртък, „в която Jeune Afrique твърди, че „Недоволството расте в казармите на Буркина Фасо“, се добавя в изявлението.

„Тези преднамерени твърдения, направени без ни най-малко доказателство, нямат друга цел освен да дискредитират националните въоръжени сили и, като цяло, всички бойни сили по неприемлив начин".

Някои от интервюираните от AFP в Уагадугу все още имат достъп до уебсайта, докато други казаха, че са имали проблеми със свързването.

Решението дойде почти година след като капитан Ибрахим Траоре дойде на власт в преврат, вторият в Буркина за осем месеца.

През юни властите на Буркина Фасо обявиха спирането на френския телевизионен канал LCI за три месеца, след като изгониха кореспондентите на френските всекидневници Liberation и Le Monde през април.

На в края на март те наредиха спирането на телевизионния канал France 24.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР