Военните действия в Украйна, включващи взривяването на енергийни инфраструктури, могат

...
Военните действия в Украйна, включващи взривяването на енергийни инфраструктури, могат
Коментари Харесай

Вицепремиерът Сандов: Надявам се лудостта на Путин да не стигне до червеното копче

Военните дейности в Украйна, включващи взривяването на енергийни инфраструктури, могат да доведат до тежки последствия за околната среда и за хората, съобщи вицепремиерът Борислав Сандов по Българска национална телевизия.

Министърът на околната среда и водите добави, че войната заплашва екологично региона на Черно море и подсети, че вредите върху природата са вреди и върху хората.

Най-голямата хипотетична опасност са нуклеарните цели, само че Сандов беше безапелационен, че продължава да има вяра, че няма да се стигне до такава степен.

" Има 12 нуклеарни реактора в Украйна. Русия разполага с нуклеарно оръжие. Силно се надявам, че до такава степен няма да се стигне, тъй като всички ще сме пострадали, в това число и руснаците, които се намират наоколо. Искрено се надявам, че лудостта на Путин няма да стигне до такава степен, че да се стигне до това алено копче. " - сподели Сандов.

Той разясни, че нараснали равнища на радиация от Чернобил са засечени само в дребен местен периметър и няма да дадат отражение отвън региона на замразената централа. Те са предизвикани от повдигането на прахуляк от прекосяването на тежките машини на съветската войска през региона на централата.

Сандов даде пояснение за по-смекчената изразителност, която министърът на защитата Стефан Янев употребява за съветското навлизане в Украйна.

" Преди Янев да излезе пред медиите с тези думи, той изясни на членовете на държавното управление за какво ще ги употребява. Аз не бих ги употребявал, само че не съм на неговото място и нямам тази военна подготовка. Целта му е да не провокира суматоха в обществото, тъй като, въпреки всичко България директно не е застрашена от спора, само че индиректно и цивилизационно е застрашена. " - сподели Сандов

Сандов беше безапелационен, че няма разнобой сред държавно управление, парламент и президент по отношение на военните дейности на Русия в Украйна и всички управляващи в България работят в единение.

Министърът на околната среда и водите увери, че ще работи предпочитано по преустановяване на наказателните процедури против България за нарушавания на околната среда. Поставил си е за цел до края на годината да се свърши работата по 10 от процедурите, а до края на мандата на държавното управление да бъдат прекъснати и останалите.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР