Военните действия в Украйна са далеч от спиране. Това мнение

...
Военните действия в Украйна са далеч от спиране. Това мнение
Коментари Харесай

Експерти: Военните действия в Украйна са далеч от спиране


Военните дейности в Украйна са надалеч от прекъсване. Това мнение показаха някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев и специалистът по национална и интернационална сигурност доктор Ивайло Иванов.

„ Русия не е постигнала своите цели и дори на 10% от това, което имаше в първичната концепция, а то е бърза окупация на най-малко 40% от територията на Украйна, събаряне на ръководството на Зеленски слагане на марионетно държавно управление. Всички това сега не се е случило и както виждате “, изясни Керемедчиев.

Той добави, че военните дейности в Русия се изплащат от Европа:

„ Защото не са спрели доставки на енергоизточници, а те носят на съветската федерация доходи на хазната. Около 700 с вдигнатите сега цени на газ и на нефт от близо милиард $ дневно. Толкова са и разноските на Русия да поддържа военните си дейности. Затова е значимо да забележим какъв ще бъде последният пети кръг от наказания на Европейски Съюз. “, добави той.

Според Ивайло Иванов пък даването а оръжие на Украйна не може да се смята за замесване на страната ни в спора, тъй като доста други страни са предоставяли военна помощ и нищо не се е случило в тази посока.

Всички в НАТО и Европейски Съюз са предоставяли военна помощ и Швеция и Финландия. Дори Северна Македония показа военна помощ на Украйна ", сподели той.

Експертите разясниха и че косвено към този момент българско оръжие има в Украйна.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР