Военни самолети на Турция, осъществяващи мисия на НАТО в небето

...
Военни самолети на Турция, осъществяващи мисия на НАТО в небето
Коментари Харесай

Изтребители F-16 на Гърция и Турция се взеха взаимно по време на мисия на НАТО -

Военни самолети на Турция, осъществяващи задача на НАТО в небето над Егейско море са попаднали в обсега на оптико-локационните станции на F-16 от състава на Военновъздушни сили на Гърция и са били взети на прицел, заяви в четвъртък министерството на националната защита на Турция, представено от Анадолската организация.

По данни на ведомството случаят е станал в сряда, 24 август. Турските изтребители са изпълнявали задача на НАТО взаимно със самолети AWACS и Nexus Ace.

Според признанията на турската страна, в отговор на провокацията на гръцките водачи, турските летци също са взели на прицел самолетите на Военновъздушни сили на Гърция, като са ги блокирали с радарите си.

Гърция продължава курса на ескалация, избирайки за цели задачи на НАТО, установяват източниците на Анадолската организация в турското министерство на защитата.

В Анкара нарекоха последния случай част от проекта на Атина за дестабилизиране на обстановката в района. За случилото се е осведомено управлението на НАТО. Гърците са оправдали дейностите си с предходни сходни произшествия, провокирани от турската страна, само че съгласно Министерство на народната отбрана на Турция гръцките изказвания не отразявали действителността.

„ Подобни дейности на Гърция са несъвместими с духа на съюзничеството в границите на НАТО и основават сериозна опасност за полетите в района. “ – разяснява Турция. Малко по-рано гръцки самолети, също включени в задача на НАТО са се пробвали да прихванат
F-16 на Военновъздушни сили Турция по време на полети над Източното Средиземноморие.

Във връзка с произшествието в министерството на защитата на Турция е бил извикан гръцкият боен аташе, на който е изразен съдбоносен митинг от турска страна.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР