Военни протестират във Войводиново. В петия ден на недоволство в

...
Военни протестират във Войводиново. В петия ден на недоволство в
Коментари Харесай

Военни излязоха на протест във Войводиново

Военни стачкуват във Войводиново. В петия ден на неодобрение в пловдивското село, в отбрана на пребития командос Валентин Димов, излязоха някогашни и сегашни чиновници на армията, както и футболни агитки.

Въпреки съборените противозаконни постройки във Войводино и останалите празни къщи в ромската махала, митингът, проведен от ген. Шивиков, стартира в 18:00 ч.

„ Целта на митинга е да вдъхнем кураж, сили и успокоение и на околните, и на всички поданици на село Войводиново”, съобщи ген. Шивиков.

Ефрейтор Тодор Станков е един от някогашните командоси, който през днешния ден е във Войводино. Заедно с ген. Шивиков основават организацията на мирния митинг.

„ Ние 30 години поносим къщите да бъдат противозаконни и в този момент вследствие на този тежък случай, този тежък побой потеглят да бутат къщите. Сякаш нашите управници смятат, че по този метод изпускат парата и парата отива в свирката на локомотива. Това не е решение на проблема”, разяснява ген. Шивиков.

„ Някои значими неща за тяхната интеграция би трябвало да бъдат направени. Те би трябвало да спрат да живеят на гърба на българския гражданин”, разяснява ефрейтор Тодор Станков пред Нова телевизия.

И някогашният, и актуалният кмет на селото са подавали сигнали за казуса към Община Марица.

„ По моя докладна, беше образувана комисия, беше снимано това, което се случва сега. И чаках отговор към този момент да се задвижи машината”, разяснява Димитър Тосев, сегашен кмет на Войводиново.

„ През 2012 година алармирах кмета - тогавашният и сегашният – Димитър Иванов, с докладна бележка. Дойде комисия, установи нелегално строителство и до такава степен. Решение няма до днес”, съобщи Анастас Димитров, някогашен кмет на Войводиново.

На третия ден от събарянето на противозаконните постройки от жителите им няма и диря. В Народното събрание вицепремиерът по сигурността успокои, че обстановката във Войводово е овладяна.

„ Те, както разбрахте, са се изнесли, тъй че няма да има междуетническо напрежение, единият етнос се е върнал там, откъдето е дошъл”, съобщи Красимир Каракачанов.

А на въпроса дали е допустима хипотезата ефрейтор Димов да е влезнал в тенденциозен спор с нападателите, Каракачанов посочи:

„ Другата страна твърди, че е ударена по челото добре. Добре, да ви попитам, в случай че един подобен човек, който е подготвен да убива, би ли създал един удар по челото без никакви последствия и да се остави да бъде сюрпризиран в тил и пребит съвсем до гибел? Това е несериозно. Гледал съм записите. Вижда се, че той излиза от колата, в един миг излиза от обсега на камерата, само че се вижда по какъв начин се връща с отпуснати ръце в тил и тогава му налитат и единият му подвига якето и му го поставя на главата”, съобщи военният министър Красимир Каракачанов.

„ Извадихме го от реанимацията. Добре е момчето, възвръща се. Говори, контактен е”, съобщи доцент Славчо Димитров, шеф на отделението по лицево-челюстна хирургия МБАЛ „ Св.Пантелеймон”. Очаква се до 10 дни той да бъде изписан за домашно лекуване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР