Военни престъпления са извършени от всички страни в конфликта между

...
Военни престъпления са извършени от всички страни в конфликта между
Коментари Харесай

ООН обвини и Израел, и палестинците във военни престъпления

Военни закононарушения са осъществени от всички страни в спора сред Израел и " Хамас ". Това съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от " Ройтерс ".

Той прикани за следствие и виновниците да бъдат подведени под отговорност.

" Очевидни нарушавания на интернационалните човешки права и филантропичните закони, в това число военни закононарушения и евентуално други закононарушения според интернационалното право, са осъществени от всички страни ", уточни той пред Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации в Женева.

" Време е - от дълго време минало време - за мир, следствие и понасяне на отговорност " .

Бойци на " Хамас " убиха 1200 души и взеха 253 заложници при офанзива против Израел на 7 октомври.

Нападението беше последвано от израелска атака в линията Газа, целяща да избави останалите заложници и да унищожи " Хамас ". Здравните управляващи в палестинския анклав настояват, че минимум 30 035 палестинци са били убити, а 70 457 - ранени , от началото на войната.

" Хамас " попари оптимизма на Байдън за помирение в Газа

Очакванията на Съединени американски щати не отразявали действителната обстановка на място

Тюрк съобщи, че неговата работа е записала " доста произшествия, които могат да се равняват на военни закононарушения от страна на израелските сили ".

По негови думи има и индикации, че израелските сили са взели участие в " случайно или непропорционално " набелязване на цели в нарушаване на интернационалното право.

Израел увери, че прави всичко допустимо, с цел да сведе до най-малко вредите за цивилните.

Тюрк уточни, че палестински въоръжени групировки, които безсистемно изстрелват снаряди в Южен Израел и държат заложници, също нарушават интернационалното филантропично право.
 Съдът в Хага призна правото на палестинците в Газа да бъдат предпазени от геноцид Обновена
Съдът в Хага призна правото на палестинците в Газа да бъдат предпазени от геноцид

Палестинците са предпазена група според конвенцията за геноцида, сподели съдът

Миналия месец Международният съд в Хага подреди на против палестинци и да направи повече в помощ на цивилните. Съдът обаче не подреди преустановяване на огъня.

Тюрк предизвести, че вероятността за в граничния град Рафах, където се счита, че са потърсили леговище към 1,5 милиона души, " ще утежни кошмара, нанесен на хората в Газа до ново, дистопично измерение ".

" Не виждам по какъв начин сходна интервенция би могла да бъде в сходство със наложителните краткотрайни ограничения, издадени от Международния съд ", добави той.

Тюрк добави, че сходна сухопътна атака би довела до големи загуби на живот, би нараснала риска от зверства, би провокирала повече разселвания и би " подписала смъртна присъда за всяка вяра за ефикасна филантропична помощ ".
 Израел отхвърли обвиняванията за геноцид на Южна Африка
Израел отхвърли обвиняванията за геноцид на Южна Африка

Обвиненията представлявали мощно деформиране на реалността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР