Военни на Беларус са навлезли в Украйна, съобщи в twitter

...
Военни на Беларус са навлезли в Украйна, съобщи в twitter
Коментари Харесай

Навлизат ли военни на Беларус в Украйна?

Военни на Беларус са навлезли в Украйна, заяви в twitter Върховната рада в Киев, базирайки се на информация от ръководителя на районното ръководство на Териториалната защита „ Север " Виталий Кирилов.

‼️На Чернігівщину зайшли білоруські війська. Інформацію Суспільному підтвердив речник регіонального управління сил тероборони «Північ» Віталій Кирилов. Більше деталей згодом.— Верховна Рада України (@verkhovna_rada)

Беларуският президент Александър Лукашенко отхвърли изказванията на Киев
Президентът на Беларус, непосредствен съдружник на Путин, обаче съобщи по време на среща с членове на Съвета за сигурност и управлението на Министерския съвет, представен от организация Белта, че Беларус не възнамерява да взе участие във военните интервенции в Украйна.

Държавният глава сподели, че в този момент интервенцията се организира в пет посоки: от Крим, Донецк, Луганск, в посока Киев, Чернигов, Харков.

„ В същото време белоруската войска не е взела участие и не взе участие във военните дейности.

" Освен това съветското управление в никакъв случай не е повдигало този въпрос пред нас - за нашето присъединяване във въоръжен спор ", акцентира Александър Лукашенко.

" Въпросът е за какво? Нямат ли оръжията, които ние имаме? Човешки запаси? Достатъчно. Боен опит? Достатъчно.

Няма да продължаваме да участваме в тази специфична интервенция в Украйна. Няма такава нужда. Ние покриваме държавната граница от Брест до Мазир със лични сили, с цел да предотвратим проникването на радикали и оръжия в страна. "

Според президента системите за противовъздушна защита също са приведени в бойна подготвеност в Беларус, с цел да се предотврати ударът на съветските войски в тил. „ Министърът на защитата ми рапортува, че е подготвен да покрие западната граница с още пет батальона “, сподели той. Лукашенко твърди, че не издавал заповед на войските да напущат казармите, а това може да се случи единствено с негово позволение.

" Не можем да създадем друго. Ние непрестанно чакаме провокации от западните ни сътрудници. Или в политиката, или в стопанската система, или във военната сфера ", съобщи белоруският водач.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР