Военни и цивилни служители на Министерството на отбраната и Българската

...
Военни и цивилни служители на Министерството на отбраната и Българската
Коментари Харесай

Военните ще плащат за храната в почивните си станции догодина

Военни и цивилни чиновници на Министерството на защитата и Българската войска ще би трябвало да заплащат напълно цената на продуктите, в случай че желаят да се хранят в станциите и хотелите към ведомството.

Това плануват промени в наредбата за военно-почивното дело, оповестени за публично разискване на държавния портал.

Досега Министерството на защитата поемаше 65% от летните и зимните почивки на военните и цивилни чиновници, както и на техните деца. Това включваше както нощувките, по този начин и изхранването, а останалата част от сумата се поемаше от чиновниците. Новата разпоредба обаче планува, че те ще би трябвало да заплащат 100% питателните артикули.

Хранителните артикули ще заплащат напълно и ветераните от войната, само че те ще продължат да дават единствено по 25% за нощувките си във ведомствените станции. Остава обаче изискването, че може да употребяват базите единствено отвън дейния сезон.

Заради измененията почиващите в летните и зимните бази към този момент ще могат да избират дали искат единствено да нощуват, или ще ползват и изхранването към тях. Досега имаше опция единствено за цялостния пакет.

За сметка на това военните и фамилиите им, цивилните чиновници към министерството, както и задгранични военни ще могат да отсядат в морските бази за по 10 дни, а освен за 7, както беше до момента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР