Военни и сапьори ще проверят какво е състоянието около скъсания

...
Военни и сапьори ще проверят какво е състоянието около скъсания
Коментари Харесай

Продължава евакуацията на хора в Карловско, националното следствие започва проверки

Военни и сапьори ще ревизират какво е положението към скъсания мост сред селата Богдан и Каравелово. Очаква се те да дойдат всеки миг. Водата в село Каравелово към този момент се е отекла, а след наводнението остават купища тиня и наноси. 
Прочетете още
През вчерашния ден 36 души са били евакуирани от наводнени къщи с лодки в село Каравелово. 
 
От другата страна на моста, където е село Богдан пожарникари и водолази са избавили 16 души, а десетки други са евакуирани с вертолет. 

61-ва Стрямска механизирана бригада се включи в превъзмогване на следствията от наводнението в община Карлово.

85 военнослужещи с 13 единици техника от 1-ви механизиран батальон, батальона за логистично обезпечаване, щабният батальон и зенитно-ракетният дивизион, от състава на 61-ва механизирана бригада, се включиха както през вчерашния ден, по този начин и през днешния ден в превъзмогване на следствията от наводненията в община Карлово.



Наводнението стана, откакто река Татлъ Дере преля, а две насипи на река Стряма се скъсаха. 

Националното разследване стартира инспекция за какво това се е случило и по този метод още пет обитаеми места останаха под вода.

В региона на водосбора на река Стрямска са се изсипали над 190 литра на кв. м, което е довело и до тежките наводнения от петък. Разследва се обаче и дали има човешка виновност.

Това разгласи пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Продължавародължава евакуацията на хора от Богдан. С хеликоптери хората бяха снабдени с храна и нужното да изкарат нощта. Част от хората са настанени в читалището на село Каравелово, заяви още той.

Той уточни, че все още няма данни за скъсана дига. Водосборният басейн е огромен. Това е довело до повишаване на вълната. Ще се ревизира дали осъществената сеч в региона също е причина за наводнението, сподели още Демерджиев.

Първите евакуирани бяха избавени с летателна техника на Министерството на защитата. Петнайсет души са в лечебни заведения. Днес стартира оглед на потърпевшите къщи в село Богдан, уточни вътрешният министър и изясни, че част от евакуираните са в читалището село Каравелово. За тях са обезпечени храна и медикаменти.

В село Богдан към момента има непроверени къщи, това ще стане след отдръпването на водата. Няма починали при бедствието, няма и съществено потърпевши, сподели Демерджиев.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР