Военни и полицейски операции се проведоха из цял Еквадор в

...
Военни и полицейски операции се проведоха из цял Еквадор в
Коментари Харесай

Военни и полиция действат за освобождаване на взетите за заложници надзиратели в Еквадор

Военни и полицейски интервенции се организираха из цялостен Еквадор в четвъртък в отговор на вълната от принуждение и пленяването на близо 180 чиновници на пандизите от пандизчии, като държавното управление даде обещание да води война против незаконните банди, които упреква за безредиците, предава Ройтерс.

Драматичният скок в насилието тази седмица, в това число, необясними детонации в разнообразни градове и отвличането на служители на реда - наподобява е отговор на проектите на  да се оправи с тежката обстановка с престъпността.

Нобоа даде обещание, наред с други неща, да държи затворените водачи на банди в нови затвори с висока степен на сигурност. Очаква се държавното управление да показа детайлности за плануваните уреди по-късно през днешния ден.

, изпращайки военните на улицата и определяйки 22 банди като терористични групи, и сподели в сряда, че помощта от Съединени американски щати се чака до дни .

Президентът, 36-годишен наследник на един от най-богатите търговци на банани, който встъпи в служба през ноември, е подсилен от другояче разнородното национално заседание, което гласоподава единомислещо късно в сряда в поддръжка на напъните му за възобновяване на реда.

Има малко информация, оповестена от управляващите за положението на 158 надзиратели и 20 административни чиновници на пандизите , взети за заложници от понеделник в минимум седем пандиза.

" Ситуацията е доста тревожна, към момента не знаем какви са изискванията вътре ", сподели Карлос Ордонес, вицепрезидент на асоциацията на чиновниците в пандизите. " Никой не влиза, никой не излиза, нямаме точна информация.

Ордонес сподели, че военните са поели ръководството на местата, където има заложници.

Видеоклипове, показващи, че личният състав на пандизите е подложен на извънредно принуждение, в това число пукотевица и обесване, се популяризират в обществените медии, макар че командирът на въоръжените сили контраадмирал Хайме Вела сподели в сряда, че няма убити заложници.

" Засега разбираме и се надяваме, че това не са нашите сътрудници във видеоклиповете... Смятаме, че всички те са към момента живи ", сподели Ордонес, добавяйки, че неговата група е подала петиция, с цел да се опита да окаже напън върху държавното управление да направи повече.

В страната има единствено към 2600 надзиратели в страната, които охраняват 32 000 пандизчии, без да се включват центровете за задържане на младежи.

" Молим за освобождение на моите сътрудници и по-късно за по-добри условия на работа ", сподели Ордонес.

Агенцията за пандизите SNAI съобщи в изказване в четвъртък, че през нощта е имало вълнения в два пандиза и бягството на трима пандизчии от различен. Операциите по освобождението на заложниците не престават, се прибавя в изказването.

през уикенда способства за решението на Noboa да разгласи изключително състояние.

Еквадор граничи с произвеждащите кокаин Колумбия и Перу и се е трансформирал в съществена точка за доставка на опиати. Докато неговите съседи ускориха контрола по границите си тази седмица, военните в Еквадор направиха акции и конфискуваха оръжия из цялата страна.

Вела сподели в сряда, че 329 души, най-вече от банди като Los Choneros, Los Lobos и Los Tiguerones, са били арестувани, откогато президентът разгласи изключително състояние в понеделник.

Мишена на отвличания са били и служители на реда. Полицията заяви, че девет служители на реда са били отвлечени по-рано тази седмица, само че не е ясно какъв брой от тях към момента са в плен към четвъртък.

Улиците в Кито и Гуаякил останаха по-тихи от нормално в четвъртък, като образователните часове се организираха виртуално и доста хора работеха от у дома.
 Еквадорският президент разгласи: Страната е във война с наркобандите
Еквадорският президент разгласи: Страната е във война с наркобандите

Най-малко 130 души са взети за заложници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР