Военната прокуратура обвини шефа на служба Военна информация Пламен Ангелов

...
Военната прокуратура обвини шефа на служба Военна информация Пламен Ангелов
Коментари Харесай

Прокуратурата пробва да смени шефа на военното разузнаване

Военната прокуратура упрекна шефа на работа " Военна информация " Пламен Ангелов и неговия предходник Светослав Даскалов в длъжностно закононарушение – издали са над 500 достъпа до класифицирана информация на НАТО и Европейски Съюз в нарушаване на закона.

Според прокуратурата в интервала април 2016 година - май 2019 година разрешенията за достъп до данни с гриф " Секретно " и " Строго секретно " са издавани от чиновник по сигурността във военната работа, а не както е по закон – от ръководителя ѝ. По този метод са подписани общо 504 позволения.

От публикуваната от прокуратурата информация не излиза наяве на какви хора са били предоставени разрешенията, нито дали има засечен следващ теч на информация.

Засега остава незнайно и по какъв начин е допустимо една от специфичните служби три години да нарушава закона без никой да разбере, както твърди прокуратурата.

Освен това Военна прокуратура заяви, че " в хода на следствието се събират доказателства и за осъществени злоупотреби с финансови средства и нарушавания на Закона за публичните поръчки в Служба “Военна информация “, само че без да конкретизира защо става въпрос.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР