Военната професия иска изключително голямо внимание, оборудване, подготовка, мотивация на

...
Военната професия иска изключително голямо внимание, оборудване, подготовка, мотивация на
Коментари Харесай

Румен Радев за F-16: Очаквам правителството да гарантира, че данъкоплатците няма да дават парите си на хаос

Военната специалност желае извънредно огромно внимание, съоръжение, подготовка, мотивация на военнослужещите. Политиците в никакъв случай не би трябвало да го не помнят. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев откакто участва на Националното тактическо обучение „ Ответен удар 2019 “ на полигон „ Ново село “.

„ Много противен случай. Съболезнования за околните на починалия. Това е обучение без присъединяване на нашите въоръжени сили “, уточни той по отношение на трагичния случая край Пловдив, при който почина канадски боен след скок с парашут. „ Води се следствие. При такива тежки произшествия и катастрофи следствието трае дълго време “, разяснява президентът.

„ Много е значимо в тази конюнктура да се регистрират всички неподходящи фактори. Една такава специалност постоянно е придружена с доста такива неподходящи рискови фактори “, сподели президентът и добави, че се прави всичко допустимо те да бъдат минимизирани, не постоянно се съумява.

„ Очаквам държавното управление да подсигурява, че няма орязване на бойните благоприятни условия съгласно декларираното от нас и българските данъкоплатци няма да дават парите си на безпорядък “, изрази мнение Румен Радев за контракта със Съединени американски щати за закупуване на изтребителите F-16.

„ Всяко едно мърдане надолу и орязване на този пакет към този момент води до неспособност за реализация на оперативните благоприятни условия на самолета “, разяснява президентът и добави, че всеки миг чака параметрите на предлагането на американската страна.

„ Правителството неведнъж заявява, че ще реализира рационална цена, близка до избраната от Народното събрание, че ще има разсрочено заплащане и офсет и индустриално съдействие, и високи бойни качества “, уточни президентът.

„ Най-важното в този план, което постоянно се пропуща, и не се схваща до дъно е че не самият аероплан е най-важното в плана, а цялостният еднороден пакет е значим “, обърна внимание Румен Радев. „ Той се състои от самолета, оборудването, въоръжението, спомагателното съоръжение към самолета, наземното съоръжение, което е голямо и образованието на персоналния състав “, посочи президентът.

„ Българските Военновъздушни сили и Министерството на защитата създадоха един доста добър еднороден пакет, оптимално „ изстискан “, на най-малко, само че гарантиращ надеждни качества и оползотворяване на бойните благоприятни условия на самолета “, съобщи президентът.

Радев разяснява настояванията на еколози за налагане на несъгласие върху последните промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. „ Моят екип работи по всички условия, свързани със Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Тогава мога да кажа повече информация. Застрояването, бетонирането на плажната линия продължава да бъде огромен проблем. Волята на законодателя да бъде извънредно непоколебим към жителите, а в това време да следим по какъв начин има варварско наливане на бетон по плажната линия, надалеч от погледа на всички институции, не е в полза на жителите и общество “, съобщи президентът.

Помолен за коментар по отношение на рецензиите в медии, че блокира инфраструктурни планове, Радев уточни: „ Уважавам всички медии, само че мисля, че медиите би трябвало да печелят доверие с обективност, а не със систематични акции, тиражиращи най-малкото погрешна, манипулативна и анонимна информация, която няма нищо общо с истината “. „ Чувам някакви предложения за разговор и в разговора да се взема решение истината. Според мен разговорът би трябвало да върви преди упоритата операция. Обратното е опрощение “, сподели още президентът.

Относно размера на партийните дотации, Румен Радев сподели: „ Партийните дотации са въпрос на партийно строителство. Дебатът сред самите партии е в Народното събрание и не е привършен “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР