Военната помощ за Украйна се засилва, коментира Макрон.Френският президент Еманюел

...
Военната помощ за Украйна се засилва, коментира Макрон.Френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Макрон:Военната помощ за Украйна се засилва

Военната помощ за Украйна се ускорява, разяснява Макрон.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи след съботния диалог с украинския му сътрудник Владимир Зеленски, че Франция ще " ускори " доставките на военна и филантропична поддръжка. Зеленски благодари на Франция за „ огромните военни колета, които способстват за украинската опозиция “, сподели Макрон, добавяйки, че „ тази поддръжка ще продължи да се ускорява, както и филантропичната помощ, предоставена от Франция “.

„ Ще продължи задачата на френските специалисти, които способстват за събирането на доказателства против безнаказаността и за работата на интернационалното правораздаване по отношение на закононарушенията, осъществени в подтекста на съветската експанзия “, сподели той, предава Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

Съединени американски щати, Франция, Чехия и други съдружници предоставиха на Киев стотици далекобойни артилерийски оръжия, с цел да му оказват помощ да противодейства на офанзивата на Москва в Донбас. Париж изпраща своите ултрамодерни оръжия „ Сезар ”. Френското президентство съобщи в събота, че помощта за Украйна възлиза на „ над 615 тона съоръжение, в това число здравно съоръжение, генератори за лечебни заведения, хранителна помощ, помощ за заслон и незабавни транспортни средства “. Новоизбраният Макрон съобщи, че желае „ да работи интензивно по време на втория си мандат за възобновяване на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, поддържайки тясна съгласуваност със своите европейски сътрудници и съдружници “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР