Военната операция в Украйна струва на Русия огромни средства, призна

...
Военната операция в Украйна струва на Русия огромни средства, призна
Коментари Харесай

Руският финансов министър призна за огромни финансови разходи заради войната в Украйна


Военната интервенция в Украйна коства на Русия " големи " средства, призна в петък финансовият министър на страната Антон Силуанов, определяйки в това време размера на бюджетните тласъци за стопанската система на 8 трилиона рубли (около 120 милиарда долара).
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5605
" Необходими са пари, големи запаси за специфичната интервенция в Украйна ", уточни Силуанов по време на лекция в Московския финансова университет, съобщи БНР.

За да компенсира спомагателните разноски за поддръжка на стопанската система на фона на западните наказания и други ограничавания, съветската страна също разгласи бюджетен тласък на стойностт 8 трлн. рубли за тази година.

" Това са големи суми. Имаме потребност от тези запаси, с цел да поддържаме стопанската система, нашите жители ", сподели Силуанов.

По-рано тази седмица президентът Владимир Путин подреди нарастване с 10% на пенсиите и минималната заплата, с цел да защищити руснаците от инфлацията, само че отхвърли, че всички стопански проблеми са свързани с това, което Русия назовава " специфична военна интервенция " в Украйна.

Мерките ще костват на федералния бюджет към 600 милиарда рубли тази година и към 1 трилион рубли през 2023 година, сподели по-рано тази седмица Силуанов.

По-рано този месец пък съветският министър председател Михаил Мишустин означи, че бюджетните разноски на Русия през първите четири месеца на годината са се нараснали с близо една четвърт в съпоставяне със същия интервал на предходната година. В същото време обаче по-високите доходи от нефт и газ са съдействали за по-високите бюджетни доходи, уточни тогава Мишустин.

В лекцията си в петък Силуанов също по този начин отбрани контрола на капитала и замразяването на активи за задгранични вложители от така наречен " вражески " страни, които Москва наложи в отговор на западните наказания.

" Ние ще запазим вложенията, направени от чужденци от " вражески " страни в Русия, по същия метод, както те ще задържат нашите златни и валутни запаси “, сподели Силуанов, имайки поради западните наказания, включващи заледяване на към 300 милиарда $ от интернационалните запаси на Русия.

Силуанов сподели още, че рестриктивните мерки за придвижване на капитали за задгранични вложители могат да останат в действие, до момента в който глобите не бъдат анулирани или запасите не бъдат размразени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР