Военната операция на Турция в Сирия увеличава риска от задълбочаване

...
Военната операция на Турция в Сирия увеличава риска от задълбочаване
Коментари Харесай

Столтенберг: Операцията в Сирия може да дестабилиза региона

Военната интервенция на Турция в Сирия усилва риска от задълбочаване на неустойчивостта в района и на човешките премеждия, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на парламентарната сесия на Алианса в Лондон, съобщи БГНЕС.
Той осведоми за извършените предходната седмица диалози с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и министъра на външните работи Мевлют Чавушоглу, по време на които е изразил сериозното си безпокойствие във връзка обстановката в Сирия.
Столтенберг съобщи, че чака Турция да работи сдържано и координирано дружно с другите съдружници в НАТО, с цел да се запазят „ триумфите в битката против общия ни зложелател Ислямска страна ”.
На 9 октомври Турция разгласи началото на интервенция „ Извор на мира ” в северната част на Сирия, ориентирана против неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК). Нанесени бяха въздушни удари по разнообразни сирийски градове по границата сред двете страни, а по-късно стартира и наземна интервенция.
Автономната администрация в североизточната част на Сирия съобщи в неделя, че е реализирано съглашение със сирийските управляващи за разполагане на сирийската войска по цялата граница с Турция за оказване на помощ при отбиването на офанзивите на турската войска и протурските групировки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР