Военната драма 1917 е големият победител на тазогдините тазгодишните британски

...
Военната драма 1917 е големият победител на тазогдините тазгодишните британски
Коментари Харесай

„1917” е големият победител на наградите БАФТА

Военната драма „ 1917 ” е огромният победител на тазогдините тазгодишните английски кино награди – БАФТА. Лентата на режисьора Сам Мендес за Първата международна война завоюва 7 статуетки, измежду които за най-хубав филм и най-хубав английски филм, съобщи Ройтерс.

При Сам Мендес отиде оценката за най-хубав режисьор, а Роджър Дийкинс завоюва премията за операторско майсторство. Филмът победи още в категориите за дизайн на продукцията, тон и специфични образни резултати.

Наградите на Британската академия за кино и телевизионно изкуство още веднъж бяха подложени на критика за липса на етническо и полово разнообразие, защото в актьорските категории бяха номинирани единствено бели мъже и дами, а в листата с номинациите за постановка нямаше представители на нежния пол. В отговор на това в обществените мрежи се появи хаштага #BAFTAsSoWhite. Директорът на премиите на английската академия Аманда Бери съобщи, че е „ доста разочарована “ от неналичието на многообразие.

Хоакин Финикс, който бе определен за най-хубав артист за превъплъщението си в облика на Жокера, употребява сцената, с цел да насочи рецензии за неналичието на разнообразие.

„ Индустрията изпраща доста ясно известие, че хората с друг цвят на кожата не са добре пристигнали тук “, съобщи Финикс. „ Жокера “, който бе считан за огромния любимец с 11 номинации, завоюва още два наградата – за саундтрак и кастинг.

Joaquin Phoenix calls out film industry`s systemic racism while accepting ‘Leading Actor’ award for #Joker at the #BAFTA. pic.twitter.com/419AEr7q1F

— Pop Crave (@PopCrave) February 3, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР