Военна конфронтация между Израел и Ливан в момента е малко

...
Военна конфронтация между Израел и Ливан в момента е малко
Коментари Харесай

Ливан едва ли ще се включи в конфликта в Близкия изток

Военна борба сред Израел и Ливан сега е малко евентуална. Това предвижда Владимир Фитин, консултант на шефа на Руския институт за стратегически проучвания, представен от ТАСС.

" Малко евентуално е Ливан да се включи в борбата в Близкия изток. Към момента рисковете от сходно развиване на събитията не са се нараснали ", означи той.

По негови думи възможна война може да изостри срутва в стопанската система на Ливан.

" Страната страда от тежка икономическа рецесия. Времената са сложни за по-голямата част от популацията, тъй че война с Израел, която може да бъде отприщена от " Хизбула ", в този момент просто би била злополука за Ливан ", изясни Фитин.

Той добави, че затова всички сили в Ливан, които не са свързани с " Хизбула ", са " изрично срещу всякакво присъединяване на Ливан във военна борба с Израел ".
 Хизбула и Израел си размениха удари край границата с Ливан
Хизбула и Израел си размениха удари край границата с Ливан

Ударена е постройка в индустриална зона до град Набатия

" Смятам, че " Хизбула ", с изключение на спорадичните ракетни удари по обособени израелски бази, няма да ускори присъединяване си. И осъзнава, че в случай че избухне сериозна война, израелските удари сигурно ще унищожат главната инфраструктура на тази формация ", разяснява анализаторът.

Според Фитин, сходно на други арабски страни, Ливан ще продължи да " осъжда Израел за непропорционалното му потребление на мощ, безразборния метод и цивилните жертви, само че нищо повече ".

Ситуацията в Близкия изток внезапно ескалира след на 7 октомври, съпроводено от убийства на поданици на израелски селища покрай границата и, в това число деца, дами и възрастни хора.

" Хамас " твърди, че офанзивата е в отговор на израелските дейности против джамията Ал-Акса в Йерусалим. На собствен ред Израел разгласи и стартира военна интервенция там.

Освен това и Сирия като възмездие за бомбардировките, идващи от тези страни. Сблъсъци има и на Западния бряг.
 25 ракети са изстреляни от Ливан към Израел
25 ракети са изстреляни от Ливан към Израел

Тревога е оповестена на цялата територия на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР