Военен кореспондент на руската медия РИА Новости е бил убит,

...
Военен кореспондент на руската медия РИА Новости е бил убит,
Коментари Харесай

Руското МО твърди: Убит е наш журналист, други 3-ма са ранени от украински удар с касетъчни боеприпаси

Военен сътрудник на съветската медия РИА Новости е бил погубен, а трима публицисти са били ранени, при обстрел покрай фронтовата линия в Запорожска област в Украйна, оповестяват международните организации и Българска телеграфна агенция като се базират на съветското министерство на защитата.

Ростислав Журавлев е умрял от раните си по време на евакуацията му от мястото на обстрела. Състоянието на останалите публицисти е устойчиво и към този момент им се оказва нужната здравна помощ, споделят от съветското МО.

От ведомството настояват, че публицистите са попаднали под артилерийски удар, нанесен от ВСУ, които са употребявали касетъчни муниции.

„ На 22 юли 2023 година, към 12:00 ч. на обяд, елементи на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) нанесоха артилерийски удар по група публицисти от медиите „ Известия “ и РИА „ Новости “, които подготвяха материали за артилерийския обстрел с касетъчни муниции от ВСУ на обитаеми места в Запорожска област. В резултат на удара на ВСУ с касетъчни муниции четирима публицисти бяха ранени в друга степен “, се споделя в изказването, като по-късно се прецизира, че един от тях е умрял.

Ройтерс не е съумял да ревизира навреме информацията на Министерството на защитата на Русия.

Според прокремълската РИА Новости обстрелът е бил покрай село Патихатки, в Запорожска област.

Назначеният от съветските управляващи регионален шеф Евгений Балитски също удостовери новината за гибелта на журналиста и изрече откровени съболезнования на фамилията и приятелите му.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР