Водоснабдяването в Шумен вече е възстановено, съобщи БНР.Припомняме, че градът

...
Водоснабдяването в Шумен вече е възстановено, съобщи БНР.Припомняме, че градът
Коментари Харесай

В Шумен отново има вода

Водоснабдяването в Шумен към този момент е възобновено, заяви БНР.

Припомняме, че градът и още три села (Белокопитово, Дибич и Панайот Волов) останаха без вода два дни поради повреди по довеждащия тръбопровод.

Авариите по довеждащия тръбопровод от бент. " Тича " бяха отстранени нощес.

По предварителна информация пълненето на системата трябваше да стартира в 10 часа през днешния ден, само че екипите са съумели с дейностите по-рано и тази заран в огромна част от Шумен водата към този момент е пусната.

Групите работиха по над 20 повреди, като работата на екипите продължаваше и през нощните часове.

Управителят на водното сдружение инж. Илиян Илиев изрази вяра мрежата да издържи на налягането при подаването на вода и да не се появят нови течове.

Припомняме, че депутатът от Българска социалистическа партия Иван Иванов съобщи в Народното събрание, че водната рецесия е обхванала и шуменския район. И там е въведен воден режим.

Шуменската водоснабдителна система е измежду най-проблемните у нас. Шумен е измежду най-високото стойности по загуба на вода по мрежата - над 80%.

Шумен не е застрашен от тежък воден режим, увери в последните дни на 2019 година заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков. По неговите думи запасите от вода в язовир " Тича " били задоволителни за още 10 месеца. Други обаче бяха данните на Министерството на околната среда и водите, съгласно които водоемът е цялостен на 55% със 173 милиона кубични метра вода. Все отново язовир " Тича " не попадна измежду четирите язовира с сериозен размер, за които бе лимитирано водовземането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР