„Водоснабдяване и канализация“ – Враца излезе със становище за случая

...
„Водоснабдяване и канализация“ – Враца излезе със становище за случая
Коментари Харесай

ВиК-Враца: Дружеството няма общо с гръмналите тръби на „АресГаз“

„ Водоснабдяване и канализация “ – Враца излезе със мнение за случая с гръмналите тръби на „ АресГаз “ през вчерашния ден в града. От сдружението са безапелационни, че нямат нищо общо с повредата на газопровода. Те отхвърлят версията, че тяхна компания подизпълнител е засегнала магистрална тръба, което довело до гърмежа. Тази информация бе подадена до медиите през вчерашния ден от екипите на пожарната, които се бориха със стихията.
Ето и мнението на „ ВиК “-Враца:

Във връзка с оповестени материали в медийното пространство, касаещи обиден газопровод на компания „ Аресгаз “, в резултат на което е избухнал пожар и са нанесени вреди на пътната настилка и на близката светофарна уредба, следва да уточним следното.
Фирмата реализатор на строителните действия не е подизпълнител на ВиК Враца, а реализатор на контракт по Оперативна стратегия „ Околна среда “, обвързван с замяна на водопроводната мрежа на територията на гр. Враца.
Фирмата е работила според утвърден план, като същият е координиран с всички сдружения притежаващи подземни връзки, в това число и с „ Аресгаз “. Хоризонталния сондаж е изпълнен прецизно от строителната компания, според утвърждения план.
В рамките на днешния ден компроментираната асфалтова настилка ще бъде възобновена от компанията реализатор на строителните действия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР