Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за

...
Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за
Коментари Харесай

Водолазите от състава на ВМС показаха високо ниво на подготовка в „Eurаsian Partnership MCM Dive - 2020“

Водолазни групи от българските Военноморски сили получиха висока оценка за присъединяване си в годишното интернационално обучение „ Eurаsian Partnership MCM Dive- 2020 “. Домакин на учението, което се организира от 3 до 7 август при невиждани противоепидемични ограничения, бяха Военноморските сили на Румъния, оповестява Министерство на защитата.

В учението участваха военнослужещи от състава на военноморските сили на България, Румъния и Европейското командване на Съединени американски щати. Българските Военноморски сили бяха показани от сборна водолазна група от аварийно-спасителния отряд и от минен ловджия „ Цибър “, под общото управление на командира на 18-ти дивизион кораби със спомагателно предопределение капитан II сан Даниел Тодоров.

41-ият контингент получи сертификация за присъединяване в задачата на НАТО "Решителна поддръжка " в Афганистан

В полигони на Военноморски сили на Румъния източно от пристанище Констанца участниците в учението отработиха задания по търсене и обезвреждане на мини, невзривени муниции и спонтанни взривни устройства в прибрежни региони и на дребни дълбочини.

От борда на румънския минен заградител „ Вицеадмирал Константин Балеску “, който до 15 юни беше флагман на втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG 2), бяха изпълнени подводни механически действия с потребление на дълбоководна водолазна система. Бяха отработени и дейности за оказване на помощ на потърпевш водолаз посредством осъществяване на лечебна рекомпресия в барокамера.

За следващ път подготовката на българските водолази, както и способността им да работят безпроблемно в взаимни екипи с военнослужещи от армиите на други държави-членки на НАТО, бяха оценени доста високо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР