Водолазите на бреговата охрана в Централна Гърция са извадили тялото

...
Водолазите на бреговата охрана в Централна Гърция са извадили тялото
Коментари Харесай

Водолази откриха още една жертва на наводненията в Гърция

Водолазите на бреговата защита в Централна Гърция са извадили тялото на неидентифициран мъж в регион, където управляващите търсят изчезнала австрийска двойка след мощна стихия, оповестиха публични лица.

Откритието покачва броя на починалите при наводненията от бурята до 16.

Тялото беше извадено от морето покрай централния град Волос и откарано в морга за идентификация. Изчезналата австрийска двойка е наела ваканционна къща в гориста околност, която е разрушена от проливен дъжд от наводнения.

Мащабните наводнения в централна Гърция предизвикаха, ферми и инфраструктура. Общинските екипи се надпреварват да изхвърлят десетки хиляди мъртви селскостопански животни, с цел да предотвратят разпространяването на заболявания, до момента в който блокираните региони получават незабавни доставки, доставяни с хеликоптер.

Здравните служби наблюдават от близко визитите на жителите в медицинските звена в регионите, наранени от бурята Даниел, с цел да открият и предотвратят евентуални огнища на инфекциозни болести.

Заместник-министърът на опазването на здравето Еирини Агапидаки заяви, че в ъв вторник и сряда 1396 жители са посетили 26 здравни звена на Националната здравна система в районните звена Лариса, Магнезия, Трикала и Кардица за разнообразни здравословни проблеми. От тях 48 души са диагностицирани с гастроентерит и 65 с респираторни инфекции.

Възрастните поданици , нуждаещи се от здравна помощ, бяха преместени до околните градове благодарение на лодки.

Старши прокурор подреди в сряда следствие на изказвания, че чиновници в засегнатите от бедствия региони н е са приключили в точния момент обществено финансираните планове за попречване на наводнения . Прокурорът на Върховния съд означи, че евентуалните закононарушения включват нарушаване на отговорностите и непредумишлено ликвидиране заради нарушаване на отговорностите.

Във вторник Европейският съюз даде обещание незабавна помощ на стойност 2,25 милиарда евро.

Турция предложи помощ на държавното управление за справяне с следствията от наводненията и серия от огромни горски пожари по-рано през лятото.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган изпрати писмо в поддръжка на президента на Гърция Катерина Сакеларопулу, с цел да предложи помощ в " духа на добросъседска взаимност в тези сложни времена " , се споделя в изказване на нейния кабинет.
 Гръцката прокуратура се захваща с наводненията
Гръцката прокуратура се захваща с наводненията

Ще се проверява реакцията на виновните служби
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР