Водолази монтираха нов изпускател на язовира край село Миндя. Ремонтната

...
Водолази монтираха нов изпускател на язовира край село Миндя. Ремонтната
Коментари Харесай

Ремонтираха язовира край село Миндя


Водолази инсталираха нов изпускател на язовира край село Миндя. Ремонтната активност бе предоставена от общината, откакто неотдавна инспекция откри по какъв начин остарялото оборудване е разрушено. Причината е вандализъм, осъществен когато водоемът е бил с доста ниско равнище на водата. Язовирът към този момент е изцяло изправен и обезопасен. Ремонтната активност бе осъществена под координацията на заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев.

В средата на месеца започва периодическата инспекция на положението на водоемите на територията на общината. Всички 18 общински язовира са огледани обширно преди началото на зимния сезон. Състоянието на хидротехническите уреди е положително, не са установени неизправности, които могат да основат опасности от наводнения.

Предстои главно разчистване на дерето край село Русаля. Въпросът е бил подложен от локалните поданици пред кмета Сашко Начев, който незабавно срещна управлението на Община Велико Търново със обстановката. Вече са набелязани нужните ограничения, а машините ще стартират работа при започване на декември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР