Водолазът Теодора Балабанова загина в Гърция при опит да подобри

...
Водолазът Теодора Балабанова загина в Гърция при опит да подобри
Коментари Харесай

Проговори съпругът на удавилата се в Гърция българка

Водолазът Теодора Балабанова почина в Гърция при опит да усъвършенства връх на "Гинес " за надълбоко гмуркане в открити води. Инцидентът е станал в неделя в залива Торонеос на Халкидики, сред полуостровите Касандра и Ситония. Целта на 45-годишната българка е била да доближи дълбочина от 231 метра. Настоящият връх е 221 метра.

Заедно с нея е бил и брачният партньор ѝ, който е настанен в болница в Солун в тежко положение след случая. Пред Нова телевизия Михаил Балабанов бе безапелационен, че двамата са направили сериозна и усилена подготовка.

"Направихме доста усилена и сериозна подготовка, дайвът потегли съвършено, достигнахме дълбочината, плувахме нагоре, дори с прочут консерватизъм и нещастието се случи на 40-ия метър, към този момент в крайната фаза на дайва, където проблеми с ухото провокираха вертиго у Теодора, а по-късно и при мен ", споделя той.

Балабанов изяснява, че вертигото е положението на дезориентация, всичко се върти, човек стартира да се върти, не знае къде е горе, къде е долу и какво става. Това е все едно да ви качат на въртележка и да ви въртят със 100 км/ч, дава образец той.

"Теодора се държа героичен до последно, тя беше сюрпризирана от обстановката, както и аз, не изпадна в суматоха, само че просто в един миг ресурсите свършиха и тя се удави ", сподели брачният партньор й.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР