Водолаз-спасител от Бургас се нуждае спешно от чернодробна трансплантация. Сумата

...
Водолаз-спасител от Бургас се нуждае спешно от чернодробна трансплантация. Сумата
Коментари Харесай

Водолаз-спасител от Бургас се нуждае от спешна чернодробна трансплантация


Водолаз-спасител от Бургас се нуждае незабавно от чернодробна трансплантация. Сумата обаче е непостижима за фамилията му и сътрудниците му търсят помощ.



Голямото наводняване в Бургаско преди 5 години, 5 жертви на водната буря, десетки други бяха избавени, а измежду малцината рискували живота си е водолазът избавител Христо Василев.

„ В Черни връх наводнението персонално той избави индивида, който, един възрастен човек, от къщата го извадиха и като го извадиха, може би след няколко минути водата отнесе цялата къща, за което малко хора могат да създадат такова нещо “, споделя командирът на екипа Водолазна група Валентин Иванов.



„ За страдание се стигна до там, че човек, който избавя животи, има потребност в един миг да бъде избавен и всичко опира до пари, уповавам се да съберат какъв брой може по-скоро “, споделя старши спасителят Стоян Стоянов.

50 хиляди евро са нужни за трансплантация на черен дроб на 36-годишния мъж. Той е татко на 10-годишно момиченце и до дни чака да се роди втората му щерка. Жена му споделя, че фамилията изкарало COVID-19, след което той се влошил. Накрая стигат до Истанбул.

„ Черният му дроб съвсем не е работил и тези лекарства, които са му изписвали, изобщо не са се преработвали от черния дроб и стана още по-зле, натровена е кръвта “, сподели Валентин Иванов.



Колегите му вадят водолазната екипировка, поддържат я в редовност до завръщането му. Христо е един от четиримата водолази, които дават отговор за няколко области в цяла югоизточна България. „ Надяваме се всичко да мине сполучливо и да се върне на работа допустимо най-скоро. Добро момче е, схваща си от работата професионално “, споделя Станимир Славов.

Донор има – жена, която му е първа братовчедка. Единствената пречка са парите.

Крайният период за събиране на сумата е този четвъртък.

Дарителска сметка:

IBAN: BG22BUIN95611900698235

BIC: BUINBGSF „ Алианц Банк България “ АД

Титуляр/разпоредител Мария Желева Василева – брачна половинка на Христо Василев

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР