Водното спасяване е нещо изключително важно в разгара на летния

...
Водното спасяване е нещо изключително важно в разгара на летния
Коментари Харесай

Вижте как може да помогнем на бедстващ човек в морето

Водното избавяне е нещо извънредно значимо в разгара на летния сезон поради цялостните плажове, само че и поради надценяването на личните ни благоприятни условия. Как да помогнем на бедстващ човек в морето?

Главният специалист по водно избавяне към Българския червен кръст Иван Иванов съобщи, че са обезпечени задоволително спасители за тази година, подготвени са толкоз хора, колкото е належащо. Всяка година се образоват над 800 спасители, като общо през годините те са станали над 12 000. Всички те са подготвени да работят по плажове и басейни.

" При първа помощ най-важно е изкуственото дишане и сърдечният масаж. Също по този начин можем да проверим дали индивидът има някакви счупвания или пострадвания. Носът би трябвало да е запушен, главата наведена обратно и устата да е отворена. Правят се пет контролния вдишвания уста в уста. Проверяваме за дишане и пулс. Ако няма пулс и дишане - прекосяваме към сърдечен масаж. Правят се 30 гръдни притискания, които се броят на глас. Когато почувстваме, че има пулс и дишане, можем да сложим индивида в странично състояние ",  сподели пред Българска национална телевизия Иванов.

" Важно е да знаем главните стъпки, с цел да можем, когато забележим някакъв случай, без значение на водата или на сушата, да окажем съответна помощ. В БЧК непрекъснато имаме акции, в които образоваме жителите по какъв начин да оказват помощ на някой потърпевш до момента в който дойде лекарска помощ ", добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР