Водното чудовище от остров Хук, сателитът Черния рицар, бабушката от

...
Водното чудовище от остров Хук, сателитът Черния рицар, бабушката от
Коментари Харесай

10-те най-мистериозни снимки, правени някога

Водното страшилище от остров Хук, спътникът " Черния рицар ", " бабушката " от убийството на Кенеди, мистериозният телефон във филм на Чарли Чаплин - това са единствено някои от странните феномени, запечатани на лента през последните десетилетия.

Учените към момента нямат пояснение за тях. Някои се изследват от НАСА, ФБР и други международни центрове, по тази причина не можем да приказваме за несериозни теории на конспирацията. За множеството от тях има цялостен куп пояснения, нито едно от които обаче не е потвърдено... към този момент.

Да вземем за образец така наречен марсиански сфери. През 2004 година, марсоходът Opportunity открива на Марс любопитни микроскопични формирания в сферична форма. В края на 2012 година такива сфери са открити още веднъж, само че на доста по-големи площи. Какво е това? Никой не знае.



Снимка: NASA/JPL/Cornell/USGS / Wikimedia Commons

Астронавтът от Солуей Фърт



Източник: Wikimedia Commons

Тази мистериозна история се развива през 1964 година. Британецът Джим Темпълтон снима 5-годишната си щерка измежду природата в графство Къмбрия, наоколо до залива Солуей Фърт. Мястото, където фамилията се разхожда е много безлюдно и блатисто. Всички членове на фамилията в един глас настояват, че наоколо с изключение на тях, не е имало жива душа. Каква  била изнададата за Джим, когато на фотографията зад щерка си той видял странна фигура, сходна на астронавт с шлем. След няколко дни тази фотография се появява във вестници и списания по целия свят.

Според експерти, анализирали качеството на фотографията, тя не е била обработвана по никакъв метод.

Мобилен телефон във филм на Чарли Чаплин



Снимка: charliechaplin.com

През 2010 година излиза DVD с бонус материали от фотосите на кино лентата на Чаплин " The Circus ", В една от сцените се вижда по какъв начин жена държи нещо, което доста наподобява на мобилен телефон. Режисьорът Джордж Кларк счита, че тези подиуми са пътешестване във времето. Според скептиците обаче това в действителност е доста гръмък маркетингов трик и нищо повече. Истината към този момент не е ясна.

Ескадронът на сър Годард

Фотоалбумът на ескадрона на сър Годард, който се сражавал в Първата международна война, съдържа една странна снимка. След проявяването на кино лентата всички членове на ескадрона разпознали в задната редица един собствен другар – Фреди Джаксън – който умира два дни преди снимането на фотографията. Самата фотография е направена в деня на неговото заравяне.

Пирамидите на луната

Тази фотография е направена по време на задачата " Аполо-17 " и в архива е записана като преекспонирана. Въпреки това откакто експертите подобрили контраста й, те видели очертанията на нещо, което доста прилича пирамида. Тази фотография дава съображение на доста хора да имат вяра, че на луната има пирамиди.

Снимката е направена в Пекин по време на протестите през 1989 година На площад Тянанмън, където умират хиляди, един самоуверен мъж задържа колоната от танкове за близо половин час, препречвайки пътя им с тялото си. Въпреки че фотографията се появява на първите страници на най-известните списания по света, към момента никой не знае нито името на мъжа, нито какво се е случило с него.

На 22 ноември, 1963 година в Далас е убит американският президент Джон Ф. Кенеди. В този ден фотографите създали доста фотоси на мястото на престъплението, като на някои от тях е уловена мистериозна жена, която държи камера в едната си ръка. Специалните служби се пробват да я открият до ден сегашен, защото тя може да е уловила убийството на президента. За страдание всички опити да се откри идентичността й приключват с крах. Непознатата жена е кръстена " Бабушка ", тъй като носи забрадка за глава като възрастните дами в Русия.

Чудовище по крайбрежието на о-в Кук

Много хора в интернет считат, че тази фотография е манипулирана с фотошоп. Истината е, че истинската фотография е направена през 1965 година, когато фотошоп още даже не е съществувал като стратегия. Фотографът Робърт Льо Сере забелязал недоверчив обект покрай австралийския остров Хук и незабавно направил тази снимка, която е към момента предмет на полемики измежду зоолозите.

Светлините над долината Хесдален

Тази фотография е направена от норвежки фотограф с 30-секунда експозиция и е едно от многото снимкови доказателства за съществуването на странни светещи летящи обекти над долината Хесдален. Спектралният разбор демонстрира, че тези обекти се състоят от силиций, желязо и скандий. Учените към момента не знаят какво съставляват те.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР