Водноелектрическата централа Цанков камък“ не работи от две седмици заради

...
Водноелектрическата централа Цанков камък“ не работи от две седмици заради
Коментари Харесай

„Демократична България“ алармира за авария във ВЕЦ „Цанков камък“.

Водноелектрическата централа „ Цанков камък “ не работи от две седмици поради повреда, а Министерството на енергетиката крие това, оповестиха в Народното събрание депутати от „ Демократична България “.

Йордан Иванов посочи, че повредата е станала сред 13 и 15 октомври и към днешна дата към момента не е отстранена. Ставало дума за разкъсване на части от савака (водната бариера – бел. ред.) на централата, които са минали през водопровода и са спрели турбината. Аварията от своя страна довела до усложнения и в работата на Водноелектрическа централа „ Тешел “ и „ Девин “.

„ Притеснени сме от обстоятелството, че Министерството на енергетиката крие тази информация. Защо повредата се прикрива като планов ремонт “ , попита Йордан Иванов. Той описа, че на всички чиновници във ВЕЦ-а било разпоредено да не издават информация по тематиката.

Владислав Панев заяви, че износът на електрическа енергия е паднал на половина заради това, че повреди са спрели шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “ в края на октомври, а в този момент и Водноелектрическа централа „ Цанков камък “.

Малко след изказването на депутатите от Министерството на енергетиката анонсираха иден брифинг на зам.-министър Еленко Божков – евентуално за отговор на обвиняванията. Той ще се организира в 16.30 ч.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР