Водни оръдия, които се използват за разпръскване на масови безредици,

...
Водни оръдия, които се използват за разпръскване на масови безредици,
Коментари Харесай

Разположиха водни оръдия край Народното събрание

Водни оръдия, които се употребяват за разпространяване на всеобщи вълнения, разположи жандармерията към Народното събрание. За последно водни оръдия бяха употребени от жандармерията за разпространяване на митингите през нощта на 2 септември 2020 година, които бяха против държавното управление на Бойко Борисов.

Подменени са и огромна част от оградите, а периметърът им е уголемен съвсем до катедралата " Св. Александър Невски ".

За това пространство е разгласен митингът на " Възраждане " против ръководещите, а техните поддръжници ще се съберат пред постройката на Народното събрание, до момента в който вътре текат дебатите по вота на съмнение, написа " 24 часа "

Снощи от Столична дирекция на вътрешните работи и Столичната община обясниха, че ще подхващат всимки ограничения за делене на групите протестиращи и опазване на здравето и живота на жителите.



Късно нощес във Фейсбук оградите край Народното събрание възмутиха столичани. Много от жителите не утвърждават взетите ограничения за отбрана. Не липсват и язвителни мнения, нападки, забележки и отзиви, че тези огради са ненужни.

" Пазят се от националната обич, миличките ", написа Цветина С.

" Страх ги е..., боязън ги е! Вместо да дават пари за огради предлагам всички дружно под строй към Софийския затвор, там огради колкото искаш ", гласи коментара на Цветомир Н.

" Щото ги е боязън от националната обич! ", изяснява Николина Г.

Няколко митинга ще се проведат през днешния ден в София.

Националното придвижване „ Хан Кубрат” провежда кротичък митинг пред Народното събрание. Недоволството е против появилата се информация за планове за смяна на позицията на България за Република Северна Македония и против инфлацията и скока на цените на горивата и електрическата енергия. Протестът стартира в 11:00 часа в пространството сред Народното събрание и катедралата „ Свети Александър Невски”.

От 12:00 часа, още веднъж под прозорците на властта Вътрешна македонска революционна организация провежда митинг под надпис „ Не предавай Македония”. Протестите „ за” и „ против” държавното управление в деня на разискването на вота на съмнение към кабинета Кирил Петков ще продължат и денем.

В 17:00 часа пред Народното събрание се провежда и протест на партия „ Възраждане” с искане за оставка на държавното управление и привикване на предварителни парламентарни избори. А от 18:30 на същото място има митинг в поддръжка на държавното управление.

Народното събрание ще разиска на изключително съвещание поискания от ГЕРБ-СДС избор на съмнение към държавното управление на Кирил Петков с претекст - неуспех във финансово-икономическата политика.

Подкрепа за вота показаха опозиционните партии: " ИТН ", Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Гласуването би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след края на дебатите.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР