Водих разговори с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил,

...
Водих разговори с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил,
Коментари Харесай

Б. Борисов: ГЕРБ ще подкрепи френското предложение за Северна Македония

Водих диалози с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил, в случай че ми имат вяра, да поддържат предложение, което дава зелена светлина на Република Северна Македония и Албания да стартират договаряния за присъединение към Европейския съюз. Ако се осмели този страхливец и измамник Кирил Петков да внесе такова предложение в Народното събрание, ще има поддръжка от 59 депутати на ГЕРБ. Това съобщи на конференция през днешния ден някогашният министър председател и водач на партията Бойко Борисов.

"Да си свика незабавно Министерски съвет, да даде предложение, да пристигна в Народното събрание. Вярвам на Макрон, имам вяра на Европейски Съюз. Всичко положително в България идва от Европейски Съюз. В момента Европейски Съюз и НАТО желаят разширение със Западните Балкани. ГЕРБ стартира този развой. Петков ще отиде на Съвета на Европейски Съюз и ще съобщи, че някой му пречи. Петков ще се крие и опасява, до момента в който ГЕРБ не свършат работата. Ние знаем да си гледаме работата. Френското председателство е направило най-хубавата рамка и по-добра не може да се направи ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов акцентира, че настоящето държавно управление не е направило нищо във връзка с Протокола, който е неразделна част от френското предложение. Той разясни, че този Протокол към момента не е подписан.

"Петков си разрешава да лъже в Брюксел, че ГЕРБ му пречи, че министърката на Слави Трифонов му пречи и че който не е с него, е мафия ", сподели Борисов. "

"Не се опасявай, ела в Народното събрание. Това е най-хубавото решение за България, Балканите и Европейски Съюз ", обърна се Борисов към Петков.

По думите му, вотовете на съмнение са парламентарна процедура и народните представители от ГЕРБ ще гласоподават срещу кабинета.

"Нинова ми е желала 7 пъти избор на съмнение и ние не сме я наричали мафия. "Ако имаме министър председател, да свика съвещание на Народното събрание, ние 59 депутати от ГЕРБ ще влезем. Да решим въпроса с Република Северна Македония преди вота, да не срамим България като мрачен индивид ", добави Борисов.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР