Води се разследване, за да се установи как измамник е

...
Води се разследване, за да се установи как измамник е
Коментари Харесай

Британският външен министър говорил 18 минути с руски шегаджия, представил се за премиера на Армения


Води се следствие, с цел да се откри по какъв начин лъжец е съумял да приказва 18 минути с английския външен министър Борис Джонсъ. Това е декларирала говорителка на английския министър председател Тереза Мей, съобщи Ройтерс, представена от БНР.

Джонсън приказвал за интернационалните връзки и груба лирика по телефона с лице, показало се за новия министър председател на Армения Никол Пашинян.

“Това не е трябвало да се случва, води се следствие за изясняване на събитията към това позвъняване за това да не се повтаря в бъдеще “, съобщи говорителката.

18-минутният запис на диалога бе пуснат в Ютюб от считания за прокремълски надъхан английски публицист Грейъм Филипс. Авторството му се приписва на двама известни съветски политически шегаджии Владимир Кузнецов, именуван Вован, и Алексей Столяров - Лексус, показва Би Би Си, представена отново от Националното радио.

Според медията английското държавно управление счита, че зад станалото стои Кремъл.

Висш английски посланик декларирал, че това наподобява е “последният опит на Кремъл да избави имиджа си, откакто бе компрометиран в интернационален проект след офанзивата против Скрипал “.

“Борис бързо разбра защо става дума и приключи диалога “, споделил дипломатът и добавил: “Трагично е огромна интернационална мощ да се принизи до изпаднали шегаджии “.

В диалога Джонсън поздравил търсещия го събеседник за избора му за министър председател на Армения, като по-късно разискали британско-руските връзки, отравянето на някогашния двоен съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солсбъри, както и Сирия.

След като поздравил събеседника, Джонсън приказвал за насърчаване на британско-арменските търговски и капиталови връзки.

Запитан за Русия и отравянето в Солсбъри, той споделил, че е “почти 100% сигурен “, че Владимир Путин стои зад офанзивата и че е значимо да се предотврати “нова Студена война “. Той посъветвал събеседника, който споделил, че му следва среща с съветския президент, да прояви “решителност и неотстъпчивост “, когато си има работа с него.

Джонсън изразил удивление след изказване, че Путин има въздействие над Джереми Корбин – водач на опозиционната Лейбъристка партия. Когато чул, че президентът на Русия бил приказвал за въздействието си над Корбин и че негова кръщелница „ се срещнала с хора на Корбин “, той изискал повече информация.

В диалога събеседникът приказвал за „ подправен видеозапис “ след хипотетичната химическа офанзива в Сирия. В отговор Джонсън споделил, че наподобява “много ясно “, че сирийският режим е зад офанзивата с хлор в Дума и че тя е осъществена “почти несъмнено със знанието на Русия “.

Британският посланик №1 се пошегувал с броя на съветските олигарси, живеещи в Лондон: “Ако се хвърли камък в Кенсингтън, ще бъде ударен олигарх, някои от тях са близки до Путин, други – не “.

От английското външно министерство декларирали, че Джонсън схванал за телефонната машинация: “Проверихме и незабавно разбрахме, че става дума за позвъняване от шегобиец. Употребата на химически оръжия в Солсбъри и Сирия, както и последните събития в Армения са съществени неща. “. Според Форин офис “тези хлапашки дейности демонстрират липса на съвестност в индивида, направил позвъняването и хората зад него “.

Подробности за диалога бяха оповестени в прокремълския вестник „ Комсомолская истина “, като един от уредниците му – Алексей Столяров, споделил, че Джонсън се оказал “умен посланик “.

“За първи път приказваме с интелектуалец, а не с простак “, декларирал Лексус, който дружно със Вован имат в “колекцията “ си диалози с редица известни хора, след които са президентът на Беларус Александър Лукашенко, президентът на Турция Реджеп Ердоган и английският артист и композитор Елтън Джон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР