Водещият производител на оръжия в Германия Rheinmetall ще отвори завод

...
Водещият производител на оръжия в Германия Rheinmetall ще отвори завод
Коментари Харесай

Водещ производител на оръжия в Германия ще строи завод за производство на танкове в Украйна за 200 милиона евро

Водещият производител на оръжия в Германия Rheinmetall ще отвори цех за произвеждане на танкове и други бронирани транспортни средства в Украйна на фона на напъните на Запада да поддържа украинската оръжейна промишленост в хода на войната, предават международните медии.

Германската компания ще експлоатира фабриката дружно с украинската държавна отбранителна компания " Укроборонпром ". Заводът ще бъде ситуиран в Западна Украйна.

По думите на изпълнителния шеф на Rheinmetall Армин Папергер компанията ще образова украинци по какъв начин да употребяват и поддържат танковете, които се създават в завода.

Наред с Rheinmetall и други западни оръжейни компании желаят да основат фабрики в Украйна, а Русия предизвести, че може да се насочи към заводите.

Войната в Украйна се отрази добре на бизнеса на Rheinmetall и други западни производители на оръжие. Изпълнителнителният шеф на компаията съобщи, че фокусът сега е в производството на повече артилерийски снаряди и се работи върху увеличението на годишното произвеждане на снаряди от 100 000 на 600 000.
 Руска компания дава $71 000 премия за заличаване или пленяване на западни танкове
Руска компания дава $71 000 премия за заличаване или пленяване на западни танкове

Очевидно надпреварата ще бъде за съветските войски или наемници

За проектите за градеж на завода на територията на Украйна се заприказва още през март. Тогава стана ясно, че Германският Rheinmetall договаря за построяването на цех за танкове в страната.

Rheinmetall създава също и танковете Leopard, които Германия реши да изпрати в Украйна, които компанията създава взаимно с Krauss-Maffei Wegmann.

През март Папергер съобщи, че заводът на Rheinmetall може изисква инвестиция за към 200 милиона евро и може да създава до 400 Panthers годишно - това са най-новите модели бойни танкове на компанията.

По отношение на терзанията за съветски офанзиви Папергер упорства, че заводът на Rheinmetall ще може да бъде предпазен. " В момента има доста заводи от този жанр в Украйна. Това ще е просто още една, счита той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР