Водещият производител на електрически автомобили Tesla понижи цените на базовите

...
Водещият производител на електрически автомобили Tesla понижи цените на базовите
Коментари Харесай

Tesla сваля цените на най-продаваните си модели

Водещият производител на електрически коли Tesla намали цените на базовите модификации на Model 3 и Model Y, заради засилващата се конкуренция на пазара и упоритостта на компанията да продължи да усилва продажбите си, съобщи Ройтерс.

Цената на най-продаваната кола на производителя – Model 3 – става 36 990 $ от 37 990 $.

Цената на най-новия модел на производителя Model Y се намалява от 41 990 $ на 39 990 $.

В същото време обаче цените на модификациите, които имат по-високо равнище ще бъдат нараснали. Луксозният вид на Model 3 нараства от 54 990 на 55 990 $, а този на Model Y от 59 990 на 60 990 $.

Целта на тези промени е компанията да  увеличи продажбите на по-достъпните модели и да не изостава по пазарен дял. През предходната година конкуренцията на електрически коли доста се усили, откакто Volkswagen показа първия си автомобил, планиран да бъде напълно и само електрически – ID.3, който беше посрещнат с огромен интерес в обичайно мощните пазари за Tesla като Швеция и Норвегия. Това докара до спад от 9% до 85 хиляди броя в продажбите на Tesla Model 3 в Европа. Този модел остана на второ място измежду най-популярните електрически коли в Европа след Renault Zoe (99 хиляди броя) и преди ID.3 (56 хиляди броя).

Все отново световно видяно 2020 година беше най-хубавата за Tesla, като компанията за първи път излезе на печелба за цялостен 12-месечен интервал и продаде рекордните все още 499 хиляди автомобила, до момента в който анализаторите от Уол Стрийт чакаха не повече от 482 000 покупко-продажби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР