Водещият преговарящ от страна на Сърбия в преговорите, провеждани с

...
Водещият преговарящ от страна на Сърбия в преговорите, провеждани с
Коментари Харесай

Без среща между президентите на Сърбия и Косово заради лъжите на косоварите

Водещият договарящ от страна на Сърбия в договарянията, провеждани с посредничеството на Европейския съюз за нормализирането на връзките с Косово, разгласи, че президентите на двете страни няма да се срещнат в Брюксел, както се очакваше, оповестява " Асошиейтед прес ".

Сръбският държавен чиновник Марко Джурич съобщи в Брюксел, че сръбският президент Александър Вучич " няма да беседва през днешния ден с представителите на Прищина ".

Косово е някогашна провинция на Сърбия, която разгласи самостоятелност през 2008 година Белград не признава неговата самостоятелност.

Джурич добави, че " през днешния ден не са налице минималните условия да беседваме с представителите на Прищина ". Джурич се базира на " всички закани и измами " от страна на Косово, които съгласно него са създали срещата невъзможна.

Вучич се срещна с ръководителя на външната политика на Европейския съюз Федерика Могерини, която е медиатор в договарянията, които целят намиране на решение на разногласието, произлизащ от спора през 1990-те години в някогашна Югославия. Могерини също по този начин се срещна с косовския президент Хашим Тачи.

Идеята за " замяна на територии " сред Сърбия и Косово за споразумяване един път вечно на техния дълготраен спор провокира напрежение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР