Водещият политик от Да, България Методи Лалов пусна днес във

...
Водещият политик от Да, България Методи Лалов пусна днес във
Коментари Харесай

Демократична България пред разцепление

Водещият политик от " Да, България " Методи Лалов пусна през днешния ден във Facebook статус против Христо Иванов и управлението. Той упрекна групировката в подмолни сметки, заблуждаване на електората и " комсомолщина ". Под повърхността, обаче, не става въпрос единствено за персонален спор. В момента ДаБГ се тресе от тежки кавги и повода за това е появяването на групировката на Кирил Петков.



Статусът на Методи Лалов е единствено върхът на айсберга. Причината е, че поради упования по-нисък резултат (заради партията на Кирил Петков), основните им фигури като Христо Иванов, Ивайло Мирчев и най-много Антоанета Цонева, не са сигурни дали ще бъдат определени. Мандатите им ще бъдат по-малко във всеки МИР, което значи, че при разбъркване на листите отпадането става доста елементарно.

Затова са решили да разкарат гражданските лица от листата си и да заложат единствено на партийци. На мушката са хора като Георги Ганев, Мартин Димитров и Козилата Ерато. Някои от тях взеха рекорден брой преференции, само че точно това плаши партийците и кръга към Иванов - може да бъдат изместени и да не влязат при по-малко мандати този път.

Това вкарва Лалов, хората от младежката организация и по-широкият кръг жители и общественици, докарали скорошния напредък на групировката, в спор с тясното партийно ядро и по-конкретно кръгът Иванов-Мирчев-Цонева. Първите се усещат употребявани и в този момент захвърлени, а вторите не имат намерение да останат 4 години отвън Народното събрание поради преференциалния избор.

Междувременно, ДСБ Варна са въстанали и са декларирали, че в случай че Стоян Михалев отново им води листата, цялото варненско ДСБ ще я напусне и ще работи за Политическа партия.

Всичко това вещае сложни избори пред групировката и най-много пред управлението й, което би трябвало да реши сред персоналното си влизане в Народното събрание и здравето на цялата конструкция.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР