Водещият образователен филантроп на Обединеното кралство Питър Лампъл призова младите

...
Водещият образователен филантроп на Обединеното кралство Питър Лампъл призова младите
Коментари Харесай

Филантроп призова младите британци да не бързат с университета

Водещият учебен човеколюбец на Обединеното кралство Питър Лампъл прикани младите британци да не бързат да аплайват за университет. Според него приключилите не могат да заплащат задълженията си за образование, създавайки спомагателна тежест за държавния бюджет, и постоянно не намират работа по специалността си, написа английският вестник The Telegraph.

Според Лампъл, който е създател и ръководител на благотворителната организация Sutton Trust, възходящият брой претенденти за висше обучение се е трансформирал в „ голям “ проблем. Коментарите му са на фона на рекорден брой кандидатури за университети: 44% от всички 18-годишни в Англия желаят да получат място във висшите образователни заведения в страната, което е с 10% повече от предходната година, добавя организация Фокус.
 Англия счита да резервира контингента си в Афганистан Англия счита да резервира контингента си в Афганистан
Британският министър на защитата Бен Уолъс е разискал със страните от НАТО запазването на контингента в Афганистан, оповестява БГНЕС. Вел...

Междувременно в английското държавно управление има възходяща угриженост по отношение на броя на студентите, които влизат в университет, само че в последна сметка биват обременени с задължения, които не могат да платят. В резултат на това хазната би трябвало да заплаща сметките, изяснява вестникът.

Лампъл е похарчил милиони лири и е посветил 20 години от живота си, с цел да усили броя на студентите в неравностойно състояние в най-престижните английски университети. Но в този момент той е уверен, че има „ прекалено много “ хора, които получават дипломи.

„ Мисля, че има прекалено много деца, които посещават университети. Твърде доста приключили студенти са мощно задлъжнели - равнището на дълга е астрономическо - и в доста случаи те получават умения, от които пазарът не се нуждае “, изясни той пред The Telegraph.

„ Студентите няма да могат да изплатят дълга си, тъй че това е огромен проблем. Кой ще заплати? Ние им даваме пари - данъкоплатецът финансира образованието им - и данъкоплатецът няма да си върне средствата “, добави той.
 Англия назначава военни за водачи Англия назначава военни за водачи
Правителството на Обединеното кралство ще потърси помощ от армията по отношение на нередовните доставки на храна в магазините в страната,...

Лампъл също по този начин предложи в изявлението, че някои студенти са „ по –подходящи “ за професионално образование в производството, което към този момент се предлага от няколко компании, в това число Amazon и Goldman Sachs. Участниците в такива стратегии „ получават опция да печелят пари и да учат, да завършат образованието си без задължения и да придобият уменията, от които се нуждае пазарът “, акцентира филантропът.

Междувременно английските министри към този момент изясниха, че имат намерение да разпространяват тази самодейност, тъй че повече младежи, в това число тези, които желаят да отидат в университет, да оценят изгодите от сходна опция. Източници, близки до министъра на образованието Гавин Уилямсън, споделиха пред The Daily Telegraph, че той „ изцяло поддържа “ констатациите на Лампъл.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР