Водещият на Политически НЕкоректно“ по БНР Петър Волгин направи кратък

...
Водещият на Политически НЕкоректно“ по БНР Петър Волгин направи кратък
Коментари Харесай

Петър Волгин: Това е цензура. Толкова за свободата на словото в България! 


Водещият на „ Политически НЕкоректно “ по БНР Петър Волгин направи къс коментар в самото начало на предаването за разразилия се скандал към изявлението му с съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

Припомняме, че през днешния ден изявлението, което е направено на запис, трябваше да бъде излъчено в ефира на БНР, само че откакто Делян Пеевски излезе с позиция против излъчването му, управлението на националното радио го спря.

„ Дължа ви пояснение, бяхме обявили изявление с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова. То беше направено на запис, както се прави постоянно в такива случаи “, стартира първоначално журналистът.

„ След като го анонсирахме, ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с позиция, че такова изявление не може да бъде предавано в национална медия. След което Програмния съвет на БНР реши, че не можем да го излъчим. И тъй като сме законопослушни жители, няма да го излъчим “, сподели още той.

„ Генералният шеф на БНР Милен Митев няма никакво отношение на прекъсването на изявлението с Митрофанова. Не той е свалил изявлението. Кой тогава го спря? Програмният съвет на БНР. Не знам кои хора стоят там – несъмнено хора с доста журналистически опит като Тъкър Карлсън, Опра Уинфри “, показа Петър Волгин.

„ Анонсирах го в четвъртък вечерта – всички знаеха за него. Г-жа Митрофанова пристигна в петък преди обед, с цел да запишем изявлението. Присъстваше и в нашите схеми, които пишем. Беше разисквано на планьорките на стратегия „ Хоризонт “. Никой на никое място не е казвал, че е проблем тя да гостува в радиото “, разкри водещият.

„ И по този начин до през вчерашния ден следобяд, когато господин Пеевски излезе с позиция, че не може да се излъчи това изявление. В петък вечер ми се обади една колежка, че се привиква незабавно съвещание на Програмния съвет “, посочи той.

И сподели, че съветът се е спрял рано тази заран в 8 часа. От 16 души 15 са решили единомислещо, че това изявление да бъде свалено. Това е цензура “, добави Волгин.

„ Толкова за свободата на словото в България “, сподели още журналистът.

„ Специално е неразрешено на мен и на всички сътрудници от екипа да популяризират изявлението. Слушателите няма да могат да схванат какво има в това изявление “, посочи водещият.

Той посочи, че украинското посолство е излъгало в позицията си, тъй като предаването му е отправило покана към посланика за изявление.

mediamall.info
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР