Водещият индекс на борсата в Ню Йорк S&P500, който следи

...
Водещият индекс на борсата в Ню Йорк S&P500, който следи
Коментари Харесай

Американската борса регистрира исторически рекорд, загубите от пандемията са изтрити

Водещият показател на борсата в Ню Йорк S&P500, който следи представянето на 500-те най-големи и ликвидни акции, реализира исторически връх по време на фондовата търговия през вчерашния ден, съобщи CNBC.

По този метод внезапният трус на борсата, който беше регистриран в средата на март при оповестяването на световната пандемия от ковид, е изцяло заличен. Тогава понижението възлизаше на 33% и върна показателя на равнища от февруари 2017 година

Вчера обаче S&P500 се повиши с още 0,2% в границите на деня и затвори на 3389, което е най-високата му стойност от 19 февруари тази година, когато беше 3386 и исторически връх. Според анализаторите прехвърлянето на предходния пик удостоверява, че пазарът още веднъж е „ бичи “, т.е. ще продължи своето възходящо придвижване.

Традиционно съществени мотори на покачването бяха акциите на софтуерните компании, Amazon нарастна с 4%, Netflix и Alphabet – с по 2% в границите на деня.

Преди месец разбор на Goldman Sachs обаче сподели, че петте водещи софтуерни компании са погълнали забележителна част от средствата, предопределени за възобновяване на американската стопанска система. Според разбора на институцията акциите на Фейсбук, Apple, Amazon, Гугъл и Microsoft са повишили цената си с към 35% от началото на годината до малко след средата на 2020 година В същото време останалите 495 компании, които са включени във водещия показател S&P 500 означават спад от 5% за същия интервал.

На търговията в понеделник различен главен индикатор на борсовата търговия – Nasdaq Composite доближи нов пик, а през вчерашния ден той продължи възходящата си серия и добави още 0,7% към цената си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР