Водещият експерт в управлението на спортни съоръжения в България Борислав

...
Водещият експерт в управлението на спортни съоръжения в България Борислав
Коментари Харесай

Боби Велков за стадиона на ЦСКА - София: По темата се говори едностранчиво и без експертни познания

Водещият специалист в ръководството на спортни уреди в България Борислав Велков взе отношение след изявлението на претендент кмета на София - проектант Борислав Игнатов, който твърди че нов стадион на мястото на настоящия “Българска армия” няма по какъв начин да бъде издигнат по законов метод и предложи страната да даде стадион “Васил Левски” на ЦСКА-София.

Велков е ръководител на Съвета на шефовете на НДК, а преди този момент е бил началник на "Арена Армеец " и за "Арена Монбат Русе ".

Ето какво пусна в своя фейсбук шефът на НДК:

Архитектурата и проектирането на едно ново и съвременно оборудване са несъмнено доста значими детайли! Прави ми усещане обаче, че по тази тематика се приказва едностранчиво без съществени и настоящи експертни знания за целия развой на развиване, позициониране и ръководство на едно толкоз комплицирано оборудване наречено стадион - най-малко по модерни стандарти. Какво в действителност е един стадион през днешния ден? Място на което единствено 2 или 3 клубни тима играят и упражняват? Ако е единствено това, то задачата в действителност се свежда до това да се откри законовия или различен метод това да се случи! Не, това не е съществено! Стадионите през днешния ден са комплицирани и мултифункционални организми, които съчетават в себе си повече от няколко спорта и не малко спомагателни предопределения. Имат сериозен обществен подтекст и роля, която се възнамерява за най-малко 30 години напред. Въздействат и развиват локалните и общности, развиват цели региони от градовете, включително и виталния стандарт на хората към тях. Работят за културата, развлекателния бизнес и интеграцията сред хората в огромните градове, които ги разделят от ден на ден. Днешните игрища са бизнес еденници, които подкрепят локалния бизнес, предизвикват хората да спортуват и развиват себе си. Стадионите през днешния ден и техния главен футболен или различен клуб индитифицират локалната общественост. Създават обичаи и история. Стадионите трансформират промишлеността на цели градове! За да построиш стадион би трябвало да имаш съществени проучвания в доста направления - спорт, социум, бизнес и така нататък Виждам, че тук се приказва просто по този начин и се оферират решения от вида - 1 стадион за четири клуба и един за пред чужденците. Хайде да помислим още малко и по-сериозно по тематиката! Останалото е избирателен боязън.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР