Главният адвокат на Хънтър Байдън иска да се оттегли от дело

...
Водещият адвокат по наказателни дела на Хънтър Байдън поиска във
Коментари Харесай

Водещият адвокат по наказателни дела на Хънтър Байдън поиска във вторник от федерален съдия разрешение да се оттегли от делото, тъй като вече може да бъде призован като свидетел в бъдещи производства.

Кристофър Кларк, дългогодишният адвокат на защитата на Байдън, подаде молба до съдията от Делауеър, който наблюдава делото, откакто беше обявено споразумение за признаване на вината през юни.

„Въз основа на последните развития изглежда, че преговорите и изготвянето на споразумението за признаване на вината и споразумението за отклоняване ще бъдат оспорвани, а г-н Кларк е проницателен свидетел на тези проблеми“, казаха адвокатите на Байдън в документацията.

Федералните прокурори заявиха миналата седмица, че са стигнали до задънена улица по споразумение за признаване на вина, свързано с данъчни престъпления и свързано „споразумение за отклоняване“, за разрешаване на обвинение за притежание на оръжие. Те поискаха от съдията да оттегли крайния срок от края на август, който преди това даде на двете страни за предоговаряне на споразуменията, след като тя отказа да ги одобри на изслушване миналия месец.

Адвокатите на Байдън казаха в неделя, че смятат, че сделката за отклоняване на оръжие все още е „валидна и обвързваща“. Абе Лоуел, един от адвокатите, обвини прокурорите за изготвянето на споразуменията, които съдията оспори.

Съдията е поискал допълнителна информация и не се е произнесъл относно статуса на делото.

Тъй като преговорите за признаване на вината се провалиха миналата седмица, прокурорът, който се занимаваше със случая, американският прокурор Дейвид Вайс, поиска и получи статут на „специален адвокат“ от главния прокурор Мерик Гарланд.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР