*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на

...
*** *** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на
Коментари Харесай

Водещите новини! ISW: Путин може да използва ядрено оръжие в Украйна. Риск от екологична катастрофа заради високите температури в Европа


***

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 20 юли ***

 

Руският президент Владимир Путин може да употребява нуклеарна опасност, с цел да възпре контраатака на украинските въоръжени сили против краткотрайно окупираните Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска област.

Това е версията, показана от анализаторите на Американския институт за проучване на войната (ISW).

„ След анексирането на окупираните територии Путин може непосредствено или косвено да съобщи, че съветската теория, разрешаваща потреблението на нуклеарни оръжия за отбрана на съветската територия, се ползва и за новоприсъединените територии “, допуска ISW.

„ Възможно е Путин да има вяра, че опасността или потреблението на нуклеарни оръжия ще възвърне възпирането на Русия. В подобен случай срокът, в който Украйна и западните ѝ сътрудници могат да стартират контраатака, преди Кремъл да анексира окупираната територия, доста се редуцира ", предизвестяват анализаторите.

***

Екстремно високите температури в Западна Европа усилват риска от екологична злополука, считат специалисти. Въпреки че за малко температурите в няколко района на континента спаднаха, вятърът и сухите условия вършат горските пожари сложни за преодоляване. В Испания управляващите описаха 20-метровите пламъци като същински пъкъл.

Огънят гори на десетки места, като до момента изпепелената повърхност е близо 700 хиляди декара. В югозападната част на Франция повече от седмица бушуват два големи пожара. 2 хиляди пожарникари от цяла Франция със самолети, хеликоптери и цистерни са мобилизирани за битка със стихията. Англия записва безспорен връх а най-висока температура - 38.1 градуса.

***

Очаква се “Демократична България ” да реши по какъв начин ще работи при договарянията за третия мандат.

Тази вечер дясната коалиция събра редиците си, с цел да излезе с единна позиция.

***

***

***

„ Демократична България " ще вземе решение дали да поддържа кабинет с третия изследователски мандат на Българска социалистическа партия, едвам откакто стане ясно името на претендента за премиера. Това разгласи в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той разяснява, че най-голямата спънка са различията сред „ Продължаваме промяната " и „ ИТН " и в случай че бъдат преодолени, има късмет да се образува кабинет.

***

Депутатите отхвърлиха предлагането 24 май да бъде народен празник.

Искането за смяна в Кодекса на труда беше на ГЕРБ, а Народното събрание го отхвърли с 61 един гласа „ срещу “, 63 - „ въздържал се “ и 77 гласа „ за “.

***

***

Не е вманиачен и не е нагъл. Ама никак!

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР