*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2

...
*** Водещите новини за деня до 13.00 ч., на 2
Коментари Харесай

Водещите новини! 146 години от подвига на Христо Ботев. Отново напрежение в НС

*** Водещите вести за деня до 13.00 ч., на 2 юни ***

 

България отбелязва 146-тата годишнина от героичния героизъм на българския стихотворец и бунтовник Христо Ботев и неговата чета.

***

***

Заседанието стартира още веднъж с пререкания сред народните представители. Ива Митева и Филип Попов влязоха в конфликт по отношение на това дали е доспутимо Народно събрание да внася закокопроект за изменение на държавния бюджет.

***

Софийският градски съд удостовери непрекъснатия арест на Георги Енев, предава Нова телевизия. 

Той е упрекнат за машинация с кремация.

***

Скандал сред съседи в Ракитово завърши с жертва, ранен и трима арестувани, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Сигналът за скандал сред две групи съкварталци пред къща в ракитовската махала „ Запад “ е подаден във вторник вечерта. Напрежението бързо ескалирало и разпрата прераснала в сборичкване.

Тогава в една от стаите на къщата 30-годишният хазаин обиден от протичащото се взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни съперници.

***

Клип в обществените мрежи демонстрира мъж, който размахва нож пред играещи деца в София.

Заснет е до детска площадка в кв. „ Гоце Делчев “.

Агресивният мъж си разменя и остри реплики с играещи в райна деца. После пука и топката им с ножа.

***

Известната журналистка Нери Терзиева е умряла тази нощ в пловдивска болница. Тя страдаше от диабет, който се е влошил.

***

По думите му интервенцията по евакуация на ранените от Азовстал е загадка и е планувана от украинското разузнаване.

И добави, че екипажът е получил огромно количество информация за интервенцията за къс интервал от време.

Всеки случай, когато е осъществен полет, е самостоятелен. Някой имаше ден, някой седмица за подготовка, а някой няколко часа, споделя водачът.

***

Мъжът, опитал се да убие президента Роналд Рейгън, с цел да впечатли актрисата Джоди Фостър през 1982 година, ще бъде освободен абсолютно, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Франс прес.

Федерален арбитър одобри настояването за абсолютно освобождение на Джон Хинкли-младши. Съдът реши, че след десетилетия на грижи и психическа поддръжка Хинкли не съставлява повече опасност за обществото и може да бъде освободен без всевъзможен правосъден надзор на 15 юни.

***

Полицията е застреляла нападателя. Мотивите му за офанзивата към момента не са известни. Съобщава се, че той е бил на възраст сред 35 и 40 години. Това е следващия случай със пукотевица в Съединени американски щати за по-малко от месец. На 14 май нападател простреля 10 души в супермаркет в щата Ню Йорк. Десет дни по-късно 18-годишен юноша нахлу в начално учебно заведение в Тексас и умъртви 21 души, 19 от които деца.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР