Водещите нефтодобиващи държави от Персийския залив активно купуват руски нефтопродукти.

...
Водещите нефтодобиващи държави от Персийския залив активно купуват руски нефтопродукти.
Коментари Харесай

След Китай и Индия, и Саудитска Арабия, както и ОАЕ превърнаха Путинова Русия в суровинен придатък

Водещите нефтодобиващи страни от Персийския залив интензивно купуват съветски нефтопродукти. След като се лиши от обичайните си клиенти в Увропа, РФ е принудена да ги продава с големи отстъпки, позволявайки на новите си контрагенти да създадат добра облага, за сметка на личните си компании. 
 
Схемата е следната: нефтените компании на Саудитска Арабия и ОАЕ купуват на ниски цени, съвсем на равнище индустриални разноски големи количества съветски недопечен петрол и нефтопродукти, които употребяват на вътрешния си пазар, а личните си изнасят с голяма облага на международния пазар. Това азкрива в своя публикация The Wall Street Journal като се базира на топ мениджъри и аналитици от бранша. 
 
Тези страни имат в остатък лични артикули, тъй че " единствената причина за импорта от Русия е желанието да се получи огромна облага от разликата в цените ", разяснява Елшан Алиев, шеф на близкоизточните нефтопродукти в организация Argus Media. Алиев добява, че нафтата и дизела от Русиясе продават с големи отстъпки - надлежно $60 и $25 на звук спрямо продуктите, създадени от сортове петрол от Персийския залив. 
 
През последната година Саудитска Арабия доста е нараснала експорта на дизел във Франция и Италия, които по-рано купуваха съветски подобен. " Русия значително насища саудитския пазар с по-евтини типове транспортно гориво, освобождавайки големи размери дилез локално произвеждане зя експорт в други страни ", акцентира анализаторът от Kpler Виктор Катон.
 
Държавната компания Saudi Aramco е спечелила през 2022 година $161 милиарда, което е рекордна облага в безспорни измерения за която и да е международна компания. Това е растеж с 27 %. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР