Водещите компании на американския финансов пазар започнаха да създават свои

...
Водещите компании на американския финансов пазар започнаха да създават свои
Коментари Харесай

Компаниите от Уолстрийт изграждат платформи за търговия с криптовалута

Водещите компании на американския финансов пазар започнаха да основават свои лични платформи за търговия с криптовалута, разчитайки на привличане на средства от огромни фондове. Това заяви

Сред тях са финансовата корпорация Standard Chartered, най-голямата японска брокерска компания Nomura и американската банкова компания Charles Schwab. Според специалистите водещите вложители " несъмнено избират да работят с авторитетни финансови институции ", които дават обещание да дават гаранции за сигурността на вложените средства.

Въпросът за прозрачността на бизнеса с криптовалута стана настоящ след няколко правосъдни каузи против крипто тържища, свързани с спор на ползи и нарушение на бизнес практиките. По този метод американският финансов регулатор упрекна най-голямата борса в света Binance в противозаконни действия в страната и укриване на връзките си с Китай. По-рано колапсът на крипто борсата FTX разкри противозаконното прекачване на повече от 2 милиарда $ от хедж фонда Alameda Research към сметката на притежателя на компания за криптовалута.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР