Водещите индекси на Wall Street изпратиха първия месец на 2022

...
Водещите индекси на Wall Street изпратиха първия месец на 2022
Коментари Харесай

Водещите индекси на Wall Street изпратиха най-лошия си месец от началото на пандемията

Водещите показатели на Wall Street изпратиха първия месец на 2022 година със мощни растежи, оповестява CNBC. Въпреки облекчението от последните две сесии обаче, S&P 500 и Nasdaq Composite регистрират най-лошия си месец от началото на пандемията на фона на упованията за повишение на лихвите от Федералния запас (Фед) на Съединени американски щати.

На 31 януари необятният измерител S&P 500 прибави 1,9%, свивайки загубата за месеца до 5,2%. Това е най-голямото намаляване от близо 13 % през март 2020 година и най-лошият януари от 2009 година.

От своя страна показателят на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 406 пункта, или 1,2%. С това понижението за месеца се свива до 3,3%.
 Само 5 акции носят 50% от растежа на S&P 500 от април до момента
Само 5 акции носят 50% от растежа на S&P 500 от април до момента

Носи ли тази централизация риск?

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite напредна с 3,4%, прибавяйки към растежа от 3% в петък. Въпреки това индикаторът е с 9% обратно за месеца - най-лошото му показване от март 2020 година

Припомняме, че предходната седмица Фед алармира, че е допустимо да усили главната рента за първи път от повече три години в опит да се оправи с покачващата се инфлация.

В началото на 2022 година софтуерните акции бяха най-тежко ударените. Причината за това е, че вложителите се притесняват, че по-високите лихви ще уязвят техните високи оценки и ще повишат разноските им.

Акциите на Netflix и Spotify нарастнаха със надлежно 11,1% и 13,4% след нараснала оценка от Citi. Според банката разпродажбите от този месец са уместно време за покупки. Въпреки това цената на Netflix е с близо 30% надолу за месеца, а тази на Spotify със 17%.
 Goldman Sachs предвижда 5 покачвания на главните лихви от Фед през годината
Goldman Sachs предвижда 5 покачвания на главните лихви от Фед през годината

Очаква се годината да приключи на равнище на главните лихви в Съединени американски щати от 1,25-1,5%

Акциите на Tesla са обратно с 12% за януари, само че прибавиха 10,9% в понеделник, откакто от Credit Suisse покачиха оценката си за тях. Другите производители на електрически автомобили също регистрираха повишаване - за Rivian то е с 15,1%, а за Lucid - с 8,3%.

При Nvidia повишаването бе от 7,2%, само че все пак за месеца акциите на компанията поевтиняват с 18%.

Извън софтуерния бранш книжата на Boeing са отпред на растежите в Dow с покачване от 5%, откакто бе подписана договорка с Qatar Airways на стойност $34 милиарда.
 Nasdaq влезе в промяна
Nasdaq влезе в промяна

Акциите не престават да губят в очакване на стягане на паричната политика
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР