Водещи световни експерти представят тенденциите в грижата за хората с

...
Водещи световни експерти представят тенденциите в грижата за хората с
Коментари Харесай

Можем ли да разберем светa на аутистите?

Водещи международни специалисти показват трендовете в грижата за хората с аутизъм по време на интернационална конференция в София

Актуални тематики по въпросите, свързани с аутизма ще показа Първата интернационална конференция „ Аутизмът не е присъда! ", която ще се организира от 11 до 13 ноември в Театро (бивш Модерен театър) в София. Специално за форума в България идват водещи международни специалисти в региона, които освен ще споделят своя опит и познания в региона, само че и ще дадат работещи решения за разбирането на комплицирания аутистичен свят.
В програмата се включват сертифицирани поведенчески експерти, речеви патолози, ерготерапевти, профилирани в използването на приложния поведенчески разбор в учебните заведения. Техните лекции ще преглеждат значими проблеми, свързани с компликациите на хората, наранени от проблемите на аутизма в разнообразни посоки като построяването на професионални и житейски умения, вербално държание и обмисляне на двигателните действия.
Един от акцентите на конференцията ще е лекцията, представяща мултидисциплинарен модел в помощ на хората с аутизъм и трайните резултати, които се реализират посредством използването му. Темата ще бъде показана от Чад Хъникът (M. Ed, BCBA), Тери Роуел (OTR/L), Лорън Рос (M.A. CCC-SLP) и Кейти Лифорд (M. Ed), които имат богат опит в диагностиката и лекуването на аутизма.
Хората с аутизъм мъчно схващат възприятията на другите и мъчно преценят реакциите им, което води до недоразумения и обществена тревога. Друго тяхно усложнение в сполучливата им социализация е приемането на езика в дословното му значение, което води до некадърност да схванат мотивацията на хората, да вземем за пример дали се майтапят, или приказват това, което мислят. Какви могат да са решенията на тези проблеми, ще прегледа практическата част на конференцията. Сред тематиките, които ще бъдат разисквани по време на работните сесии, са:
Диагностика и оценка
Достъп до обучение
Наемане на работа
Опит или поддръжка за фамилията и заинтригуваните страни
Език и връзка
Душевно здраве
Нови технологии и аутизъм
Събитието е ориентирано освен към специалисти, терапевти и родители, само че и към всички, които желаят да получат настоящи експертни познания в региона на аутизма.
Конференцията „ Аутизмът не е присъда! " се провежда в партньорство с Агенция Кросс, сп. Здравен вестник, сп. Кенгуру, Болен здрав, Здравен навигатор, Здраве Нет, Розали, По-здрави през днешния ден, Първите 7, MedicalNews, Madamsko, Аз, дамата, Здравето има значение.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР