Водещи медицински специалисти начело с д-р Христо Мазнейков, както и

...
Водещи медицински специалисти начело с д-р Христо Мазнейков, както и
Коментари Харесай

Водещи медицински специалисти осигуриха на онкоболни пациенти билети за Мача на надеждата

Водещи медицински експерти отпред с доктор Христо Мазнейков, както и панагюрската болница " Уни Хоспитал " дават поддръжката си за благотворителния " Мач на Надеждата ", проведен от футболиста Стилиян Петров на 6 септември на Националния стадион " Васил Левски " в София.

Собственикът на столичната МБАЛ " Света София " доктор Мазнейков зарадва онкоболните си пациенти, които получиха билети за благотворителния мач. Д-р Мазнейков е поверил организацията на благородната демонстрация на Николай Диковски, който от няколко месеца лекува тежкото заболяване.

" Д-р Мазнейков ще обезпечи наличието на най-малко 10 души от отделението по здравна онкология в МБАЛ " Света София ". По този метод те ще имат опция, макар тежката обстановка, в която са изпаднали, да усетят лъч вяра и да почувстват поддръжката на хората, които им подават ръка в тежката борба ", сподели Диковски.

Ръководството на " Уни Хоспитал - Панагюрище " също поддържа самодейността и закупи билети за пациентите си. Благотворителната акция е подкрепена също от Фондация " Живот с рак ", както и от известната коафьорка Вили Боршукова, която също пребори рака преди години.

Бившият капитан на националния тим Стилиян Петров, който пребори тежка форма на левкемия, е главен уредник на " Мача на Надеждата ", в който ще вземат участие митове на българския и международния футбол. Събраните средства ще оказват помощ за лекуване на онкологичните болести в България, като те ще бъдат дарени на лечебни заведения в страната и на хора, които се борят с тежката диагноза.

Над 40 000 души се чака да изпълнят Националния стадион в Деня на Съединението.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР