Водещата версия за имейлите с бомбени заплахи срещу български училища

...
Водещата версия за имейлите с бомбени заплахи срещу български училища
Коментари Харесай

Демерджиев за бомбените заплахи: Хибридни атаки, свързани с Русия - това е водещата версия

Водещата версия за имейлите с бомбени закани против български учебни заведения е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия. Това съобщи в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, представен от БНР.

По думите му заканите не са същински - сходни офанзиви получават редом доста европейски страни, освен България.

Страната ни е потърсила подпомагане от партньорските служби в Европа и Съединените щати, които работят по установяването на източника на имейлите.

" Тези закани идват от имейли, регистрирани в Google. На собствен ред тези имейли, които са регистрирани в Google, са регистрирани в мрежа, която не може да се получи достъп и да се откри източникът. По това работят американските служби сега и защото Google е тяхна отговорност, те би трябвало да открият от кое място идват тези имейли. " - разяснява министърът.

" Ние няма по какъв начин това да го установим на територията на България. Сега догатките са най-различни. Водещата доктрина общо взето е, че става въпрос за хибридни офанзиви, свързани с Русия по някакъв метод. " - уточни Демерджиев.

До спиране на изборния развой в неделя няма да се стигне, увери вътрешният министър: " Ще се прекъсне изборният развой, единствено в случай че има действителна заплаха. До момента в тези сигнали, които в този момент се подават и обработват, няма действителна заплаха. Те са безусловно идентични по наличие, мултиплицират и се подават до допустимо най-вече получатели. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР