Водещата новина от света е от съседна Турция. Битката за

...
Водещата новина от света е от съседна Турция. Битката за
Коментари Харесай

Битката за Истанбул: Имамоглу води с до 10% от гласовете според агенциите

Водещата вест от света е от прилежаща Турция. Битката за Истанбул - град с мащабите на цяла страна свърши. Повторният избор за кмет, който стартира при висока изборна интензивност, завърши преди към два часа.

След анулацията на резултатите от 31 март, един против различен се изправиха Бинали Йълдъръм от ръководещата партия и Екрем Имамоглу от главната опозиционна мощ. Двамата се борят за гласовете на общо 10 милиона 560 хиляди 963-ма души.

След няколко часа ще знаем кой е новият кмет на Истанбул, а съгласно резултатите оповестени от организация АНКА, можем да кажем, че при близо 50% преброени гласове с близо 10% води претендентът на опозицията Екрем Имамоглу. Други организации и източници оповестяват, че 56% от гласовете са за Имамоглу против 44% за Йълдъръм.

Междувременно млада избирателка беше задържана за пропаганда, тъй като влезе в изборната секция с тениска на Галатасарай с надпис „ ще бъде доста хубаво ". Кандидатът на опозицията екрем Имамоглу употребява израза като избирателен слоган.
Милиони ще гласоподават през днешния ден на повторните избори за кмет на Истанбул Надпреварата на процедура е сред Бинали Йълдъръм от ръководещата партия и Екрем Имамоглу от главната опозиционна мощ
Забраната е въведена нощес с решение на адвокатската гилдия.

„ Това не е допустимо да я закарат в полицията за една блуза, само че това се приема за агитация и възбраната би трябвало да се спазва”, споделя наблюдаващият Сердар.

„ Новата възбрана беше публикувана нощес по обществените мрежи. И моливче дори не може да носите с партийни знаци. Изобщо няма да му дадат да гласоподава и 50 пъти да дойде”, споделя различен мъж.
Песни и танци в предизборната конкуренция за кмет на Истанбул Инфарктно близки са предварителните резултати на двамата претенденти
Социалните мрежи бяха затрупани със сигнали за километрични тапи от автобуси с гласоподаватели, които идват от страната. Появи се информация и че полицията е почнала да не ги позволява в града.

Няколкостотин хиляди български жители с турски персонални карти също имат въздействие върху резултата.

„ Много съм впечатлена, че българските изселници особено идват да гласоподават на тези избори”, споделя Хюлия Алтън, наблюдаващ в Авджилар.

Негласувалите през март са над милион и 700 хиляди и през днешния ден и двамата кандидати разчитат на техните гласове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР