Водещата ни състезателка в кану-каяка Станилия Стаменова разкри, че близо

...
Водещата ни състезателка в кану-каяка Станилия Стаменова разкри, че близо
Коментари Харесай

Скандални разкрития от една от надеждите ни за олимпийски медал Станилия Стаменова

Водещата ни състезателка в кану-каяка Станилия Стаменова разкри, че близо една година се готви без финансиране, макар че ѝ се поставя такова в опит да завоюва квота за Олимпийските игри в Токио това лято.
Стаменова добавя, че нейният клуб Тракия Пловдив е прекратил контракта ѝ през ноември и от този момент тя тренира без заплата, осигуровки и трудов стаж. " Днес ще опиша за моята " предолимпийска подготовка " през 2020. Това е финансиране, което печелят най-хубавите спортисти от страната в олимпийските спортове при класиране до 8мо място на международно състезание и 6то място на европейско. В желанието си да бъда дипломатична и да не сътворявам конфликти(като си мълча и търпя) изминаха доста месеци, в които всеки ден се боря, с цел да мога да доближи игрите в Токио. Март месец, когато всичко с корона вирус стартира ме оставиха без финансиране. Започна едно пътешестване с лодката по язовири, трениране по всевъзможни способи ", споделя тя във Facebook.
 Според Кралев България не си е дала отговор какво желае - спорт за здраве или медали Според Кралев България не си е дала отговор какво желае - спорт за здраве или медали
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше посетител в предаването „ Спортна тресчица ” на Българската национална телевизия....
" Последваха две травми, които изискваха съответно отношение, обърнах се към федерацията(тъй като по контракт те са задължени да помогнат) след 3 седмици ми беше направено ЯМР и предписани противовъзпалителни. Крайно незадоволителни и не навременни ограничения за спортист подлагащ тялото си на големи натоварвания. Потърсих помощ тук в обществените мрежи, с признателност към всеки отзовал се направих най-хубавото допустимо! Карантината завърши, само че... На мен ми бе отказано финансиране на лагер в Пловдив с треньора, който федерацията бе подписала. Отново трябваше с персонални средства да диря способи ", добавя Стаменова.
" Август месец изтече периода на подписания контракт с министерството и той не бе анексиран до декември 2020 както се е случило с останалите спортисти на предолимпийска подготовка.
Целият интернационален календар на кану-каяка беше анулиран без едно съревнование - международна купа в Сегед.(този сан съревнование в кануто се счита за контрола, само че не печелиш и нищо не губиш от него, няма съответна връзка с финансирането от държавата). Отказах международната купа, тъй като при отвод от финансиране и подготовка с моя треньор нямаше метод да се докарам до нужната конкурентна форма(само на лични средства), а и в година, която липсва обикновено спретнат календар плюс две травми рискът за здравето ми беше висок ".

 България със златен орден на Световното по кану-каяк при дамите България със златен орден на Световното по кану-каяк при дамите
Станилия Стаменова завоюва златен орден на Световното състезание по кану-каяк в Минало, Италия в дисциплината 200 метра едноместно кану...
" 2020г на републиканско равнище се организираха две надпревари, отборно и самостоятелно. Завоювах 7 ЗЛАТНИ МЕДАЛА ЗА СККК " ТРАКИЯ ПЛОВДИВ ". Последва контрола за народен тим, тест съревнование. Взех присъединяване и даже демонстрирах по-добри резултати от предходни години. Ноември месец бях извикана от управлението на клуба, в която среща прекратиха трудовия контракт, който бях подписала с тях. От Ноември до днешна дата упражнявам без заплата, осигуровки и трудов стаж за славата на България като влагам изключителни старания, с цел да намеря място, средства за подготовка и възобновяване. Това се случва в година, в която съм на предолимпийско финансиране и би трябвало всичко да ми е подсигурено от страната ".
" 2021 година стартира с доста диалози. Желанието ми беше да се договоря с федерация кану-каяк за нужното да проведа естествена подготовка, с цел да стигнем до общия триумф, загърбвайки всичко, което бях нужна да изтърпя през миналата година. Не видях нито предпочитание, нито професионализъм за работа в екип. На 13.01.21 подадох молба за картотекиране в различен клуб, който ми предлага заплата и условия за подготовка. Ответът, който получих, е промяна на ключа на хангара, в който си държа лодките в СККК " Тракия Пловдив " и опасност, че няма да имам достъп до оборудването си ".
" Аз съм международен и европейски първенец за този клуб, два пъти притежател на наградата " Спортист на годината " на град Пловдив. На всяко републиканско състезание вземам участие във всички дисциплини, с цел да нося оптимално точки на клуба си. Преди година открих средства и закупих лостове, подготвително съоръжение и възобновяване, с цел да могат както аз и децата в клуба да упражняват на равнище. НЕ РАЗБИРАМ С КАКВО ЗАСЛУЖИХ ПОДОБНО ОТНОШЕНИЕ?!?!!! ", споделя още Стаменова в обществената мрежа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР